Ads 468x60px

22 травня 2013

Святий справдивсь твій заповіт

Травневими днями 1861 року в Україну назавжди повернувся Тарас Шевченко. Як сам поет заповідав, поховали його над ревучим Дніпром. Ще в день смерті Тараса Шевченка його друзі – художник Григорій Честахівський, брати-літератори Михайло та Олександр Лазаревські вирішили виконати останню волю поета – поховати його в Україні, адже передсмертними словами поета були « До Канева…».
В цю весняну пору ми вшановуємо пам'ять національного генія українського народу. Відзначення річниць перепоховання поета стало національною традицією. У глибокій шані ми схиляємо голови перед величчю українського Пророка, який на століття став незмінним провідником свого народу. Кожного року в травні по всій Україні проходить ціла низка заходів, присвячених Міжнародному Шевченківському святу.
Не лишається осторонь і наше місто.

Сьогодні біля пам’ятника Тарасу Шевченкові зібралася громадськість міста, щоб вшанувати великого Кобзаря.
   
Центральна міська бібліотека для дорослих організувала книжкову виставку «Пророк відродження незалежної України». Виставка містить твори Кобзаря, спогади сучасників, в яких описані цікаві епізоди про життя поета, його подорожі Україною. Має виставка також цікаві ілюстровані матеріали про мистецьку спадщину Т. Г. Шевченка.
                                                                               
                              
Blog Widget by LinkWithin

1 коментар: