Ads 468x60px

27 червня 2012

Година державності “Конституція - компас для суспільства”








     В читальній залі центральної міської бібліотеки відбулася загальноміська година державності “Конституція - компас для суспільства”.






З словами привітання виступив секретар міської ради Толочко Василь Іванович.
     Від імені громадськості міста були покладені квіти до пам’ятника Т.Шевченка та меморіальної дошки В.Чорноволу.
     Ми сильний і мудрий народ. Народ, який пережив величезні випробування, вистояв і стверджується у власній державі. Ми з вами маємо всі підстави пишатися тим, що наша Батьківщина мала славні періоди історії, справді легендарних героїв, мужньо пережила найважчі випробування і не скорилася. Ми можемо гордитися тим, що Україна ніколи не поневолювала інші народи, а лише захищала себе від ласих на чуже добро близьких та далеких сусідів.

     Показовим правовим документом з домінуючою державницькою ідеєю незалежної України є «Конституція» гетьмана Пилипа Орлика.
Відеоперегляд «Пилип Орлик – творець першої Конституції»


     Сьогодні ми є свідками великих перетворень, що відбуваються в нашій країні. Демократичний розвиток ніколи не був легким. Конституційний процес триває і нині. Він є запорукою історичної необхідності змін задля забезпечення прозорості та ефективності роботи органів влади, удосконалення механізму державного управління, подальшої демократизації суспільних відносин та посилення захисту прав людини.

Відеоперегляд про досягнення сучасної України
\
     «Ми переконані, що зможемо побудувати сильну, заможну та успішну державу за вимоги глибокої поваги до Основного Закону і неухильного його виконання» - свідчили виступи вчителів загальноосвітніх шкіл міста.


Оксана Данилівна Матвіюк – вчитель історії бердичівської міської гуманітарної гімназії №2 дає загальну характеристику Конституції України

А яке ж свято без пісні?
Раїса Повніч,Інна Морозова,тріо ”Віола” подарували присутнім гарний настрій.

Справжньою окрасою свята стали виступи маленьких українців -
Віті Кравчука та Насті Рогальської

   Давайте сподіватися на краще майбутнє та разом створювати нову європейську державу. Хай мир і взаєморозуміння сприяє подальшій розбудові нашої державності, становленню достатку в кожній сім'ї.
З Днем Конституції!
Blog Widget by LinkWithin

2 коментарі:

  1. Світлана Петрівна27 червня 2012 р. о 22:30

    Ми повинні знати нашу історію і історію нашої державності. Адже без цього немає майбутнього. Саме український політичний діяч Пилип Орлик є одним із упорядників першої в світі Конституції. Всі інші уже були після нього. Ось такі ми, українці. І наші читачі повинні це знати. Бібліотекарі у цьому напрямку проводять велику роботу. Молодці. Зі святом усіх!

    ВідповістиВидалити
  2. Але й ми повинні знати не тільки її історію,але й її майбутнє в нашій державі.

    ВідповістиВидалити