Ads 468x60px

18 червня 2012

Відкриття Верхнього храму Санктуарію Матері Божої Бердичівської


В нашому місті відбулася подія, яка має величезне  значення  у духовному житті  не лише нашого міста, але й всієї України. Після  кількох десятиліть реконструкції  відбулося відкриття Верхнього  храму Санктуарію  Матері  Божої Бердичівської. З цієї нагоди до Бердичева  приїхало багато  гостей, самою великою була делегація із Республіки Польща.

Санктурій- гордість нашого міста й області. Він також є центром  католицизму в Європі. І саме тут знаходиться  знаменита  на  всю Європу  ікона Матері  Божої  Бердичівської. Серед  присутніх  були високоповажні гості.  Делегацію вітчизняних посадовців очолив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин та міністр культури Михайло Кулиняк. З боку Польщі  делегацію очолив  Надзвичайний й Повноважний  Посол  Республіки  Польща  в Україні Генрик Літвін.  Серед тих,  хто  взяв  участь у  відкритті  верхнього храму, були Посли Сейму Польської Республіки, представники Сєдльце – міста-побратима Бердичева та посадовці з міст, з якими Бердичів підтримує тісні дружні й партнерські стосунки. Не зміг оминути своєю увагою відкриття храму Апостольський Нунцій в Україні Томас Галліксон. Очолили ж святкову літургію Митрополит Львівський Архієпископ Мечислав Мокшицький та Ординарій Київсько-Житомирської дієцезії Архієпископ Петро Мальчук. На запрошення отців-кармелітів до Бердичева прибули також священики з усієї країни та країн зарубіжжя.
Зусилля отця Бенедикта оцінили і у місті, і в країні, і поза її межами. Бердичівський міський голова вручив настоятелю парафії Орден за заслуги перед Бердичевом. Заслуги священика відзначили і у Польщі. Від імені Президента Республіки Броніслава Коморовського Генеральний Консул Польщі у місті Вінниця Кшиштоф Свідерек нагородив отця Бенедикта Командорською зіркою «За заслуги перед Польщею». А кардинал Мечислав Мокшицький презентував Санктуарію чашу, отриману свого часу з рук самого Папи Бенедикта XVI.



           
Центральна міська бібліотека не стояла осторонь цієї визначної події. Працівники читальної зали презентували книжково-ілюстративну виставку "Україно- польський діалог культур",  з якою  мали  змогу ознайомитись не тільки користувачі бібліотеки, а й відвідувачі  міського музею і перехожі на вулиці.  











Використані фотоматеріали А. Горобчук  http://my.berdychiv.in.ua/

Blog Widget by LinkWithin

7 коментарів:

  1. Відкриття Верхнього храму Санктуарію Матері Божої Бердичівської дає можливість бердичівлянам бути відомими у світі, адже це визачна подія у житті міста. Не так часто відбуваються такі урочистості не тільки у світі, а й у Європі. А бібліотекарі як завжди там, де вирує життя. Молодці.

    ВідповістиВидалити
  2. Стараємося. Ми завжди беремо активну участь у всіх справах. А відкриття Верхнього храму дуже важливо для духовного розвитку людей і міста. В цій справі були задіяні всі і результат - національна святиня, якою будемо ми гордитися.

    ВідповістиВидалити
  3. Також я хочу сказати спасибі не тільки центральній бібліотеці за цю статтю,але й нашому меру Василю Константиновичу за цей захід.

    ВідповістиВидалити
  4. Я не мала змоги потрапити на це чудове дійство, але переглянувши ваш пост, переконалась, що у нашому місті відбулась дійсно велика, масштабна подія. Далеко не кожне містечко нашого рівня може похвалитися такими заходами.

    ВідповістиВидалити
  5. Пані Ірино! Дуже приємно, що ви з нами подружилися. Вірю, що і вдальнійшому наш блог буде вас корисним.

    ВідповістиВидалити
  6. головна подія міста і бібліотека теж не залишилась осторонь

    ВідповістиВидалити
  7. Фотоматеріал вражаючий.

    ВідповістиВидалити