Ads 468x60px

10 липня 2013

Бібліоміст: професійні зустрічі

Бібліотекарі області знову  зібралися на  навчання в Житомирському регіональному тренінг-центрі. Тема семінару – «Інноваційні зміни в бібліотеці на основі проектного, кадрового менеджменту та ініціативної діяльності бібліотек».
Працівники  нашої ЦБС також отримали запрошення. Протягом тижня ми  слухали   лекції та приймали участь у тренінгах.  Багато корисної  інформації принесло спілкування з   координатором тренінг-центру Галиною  Козаченко. Учасників зацікавили теми  «Авторське  право і інтелектуальна  власність в Інтернеті» та «Етика електронного листування».  Адже ми повинні вміло і правомірно використовувати об’єкти авторського права у своїй роботі та  вірно їх цитувати. Корисною також була лекція Галини Врублевської  про маркетинг і адвокацію у бібліотеках. Особливо хочеться відмітити роботу тренера-волонтера РТЦ  Юлії Покотило.
Знайомство з роботою Інклюзивного читального залу
Не дивлячись на свій молодий вік, пані Юлія вміє змістовно  і доступно  розкрити найскладніші  теми і зацікавити свою аудиторію. Вона дуже відкрита людина і спілкуватися з нею легко та  приємно. Тренінги, які проводила   Юлія  Покотило, були присвячені проектній діяльності та написанню грантів. Пані Юлія вже має досвід  у цій сфері.  Ще під  час навчання  в університеті вона  виграла два гранти.   Корисно  було послухати її рекомендації  і поради. Їх  ми будемо використовувати  під час написання наступних грантів. 
Працюємо над проектом
У разі вдалого проекту, ми зможемо поповнити нашу бібліотеку новими комп’ютерами чи іншою технікою, або придбати нові книги. Це розширить коло наших послуг і залучить до бібліотеки нових користувачів.


Клавіатура зі шрифтом Брайля


Пристрій для збільшення тексту
Під час навчання ми познайомились з роботою Інклюзивного читального залу,  де обслуговуються читачі з обмеженими фізичними можливостями.  Відмінна особливість цього залу - наявність синтезатора мови  та клавіатури зі шрифтом Брайля. Користувачі  з вадами зору та незрячі тут можуть знайти необхідну інформацію чи прослухати аудіокнигу.  Завдяки наявності відповідної техніки в  залі здійснюється озвучення текстів, їх читання, сканування  та  збільшення.
Тиждень промайнув непомітно в цікавому і змістовному спілкуванні з колегами.
Ми обмінювалися досвідом, взяли багато нових ідей для своєї роботи, за що дякуємо всім тренерам Житомирського РТЦ.
Blog Widget by LinkWithin

1 коментар:

  1. Це дуже добре, коли у бібліотеках впроваджуються нові ідеї для покращення обслуговування населення. І це правильно, що бібліотекарів запрошують на такі навчальні лекції.

    ВідповістиВидалити