Ads 468x60px

19 серпня 2012

До бібліотеки всією сім’єю



Одним із найпростіших і найбільш влучних висловлювань про бібліотеку, на наш погляд є таке: «Бібліотека – це місце, куди людина «вповзає» дитиною і залишається на все життя». А ми, бібліотекарі повинні робити все так, щоб бібліотека завжди була привабливою для дітей, а їхні батьки зрозуміли, яким гарним партнером може стати бібліотека для успішного розвитку їхньої дитини.

Кожна сім’я – це особливий світ, де ціннісні орієнтири батьків відчутно позначаються на життєвих устоях дитини, а значить і впливають на їхні читацькі смаки. Щоб підвищити роль бібліотекаря і книги в сімейному вихованні ми завжди знаходимось у пошуку шляхів співробітництва з кожною сім’єю. Сімейні читання – це своєрідна давня традиція нашої бібліотеки. А створення бібліотек сімейного читання – це не віяння моди, а необхідність сьогоднішнього дня. Ми – бібліотека для дорослих. Але нас щодня відвідують багато дітей: вони приходять з батьками, бабусями і дідусями, зі старшими братами і сестрами.



А ми намагаємося робити все, щоб книга увійшла в їхнє життя якомога раніше. Робота з родинами завжди була і є одним із найважливіших напрямків діяльності нашої бібліотеки.


Наші наймолодші користувачі не тільки відвідують бібліотеку, а й із задоволенням приймають саму активну участь у наших масових заходах.


Ми намагаємось не обмежувати коло читання дітей тільки шкільними програмами. Адже дитяча книга – це особливий світ, який юний читач осягає і розумом, і серцем. Для того, щоб дітки мали чим зайнятись, поки мама вибирає книги, ми вирішили створити в бібліотеці спеціальну комфортну зону – дитячий куточок «Книжкова веселка дитинства», де пропонуємо книжкові новинки, казки, а також література для батьків. Затишний куточок одразу привернув увагу.

Сьогодні, відроджуючи традиції читання в сім’ї, ми сподіваємось, що нове покоління читачів, коли стане батьками, буде приводити своїх діток до нашої бібліотеки.

Blog Widget by LinkWithin

2 коментарі:

  1. Головне те, що дійсно наша бібліотека перетворюється із дорослої у бібліотеку сімейного читання. Самі створюємо молодих читачів. А діти за доборо сердець віддячать сторицею.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. . Тільки від нас, дорослих, великою мірою залежить, який світ і чим наповнений ми зможемо відкрити дітям, щоб виросли вони добрими, чуйними, сміливими і розумними.

      Видалити