Ads 468x60px

21 вересня 2012

День Партизанської слави



22 вересня відзначається День Партизанської слави. 
Цей день відзначається як данина всенародної пошани до тих, хто в суворий військовий час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога, не жаліючи крові і самого життя.
6200 партизанських загонів і підпільних груп, які налічували близько мільйона людей, завдавали відчутних втрат гітлерівським військам на окупованій території, сприяючи просуванню частин і з'єднань Радянської Армії на захід. За мужність і героїзм, виявлені в боротьбі з ворогом, 200 тисяч партизан і підпільників нагороджено орденами і медалями, 223 з них визнані гідними звання Героя Радянського Союзу.

Тяжкі страждання нашого народу викликали глибокий біль, ще більшу ненависть до ворога, рішимість посилити удар і по фашистських загарбниках. У грандіозній битві з фашизмом за визволення радянської землі, поруч героями - воїнами самовіддано боролися партизани, підпільники і все населення окупованих районів України.
На базі дитячої міської бібліотеки було проведено загально-міський захід, присвячений Дню партизанської слави "Пам'яті нескореним навіки". В заході приймали участь вчителі та учні міської гуманітарної гімназії №2.
На захід були запрошені учасники партизанського руху та бойових дій, а також представники міської влади. З вітальним словом виступив перший заступник міського голови І.О.Демусь та голова міської ради ветеранів С.С.Желєзняк .

На вечері прозвучали пісні періоду Великої Вітчизняної війни, а також авторська пісня М. Мартинюк.
До дня вшанування партизанської слави міська бібліотека організувала виставку "Незламний фронт відваги і доблесті".

  























Дорогі ветерани партизанського і підпільного руху! Вітаємо вас зі святом. Уклін Вам за бойовий подвиг, мужність і патріотизм проявленні при захисті нашої Вітчизни.
Бажаємо міцного Вам здоров'я, довгих років життя, благополуччя в родинах.


                               
Blog Widget by LinkWithin

0 комент.:

Дописати коментар