Ads 468x60px

18 вересня 2012

День міста

          15 вересня Бердичів святкував День міста. 
 Свято було наповнене цікавими подіями та подарунками, як для мешканців міста Бердичева, так і для його гостей.

                       На перехресті ста доріг 
                       Стоїш ти гордо і гостинно.
                       Красу і мудрість ти зберіг, 
                       Про тебе добра слава лине.
                       Бердичів – наш святий поріг,
                       Бердичів – наша красна доля.

Щасливі ми, що народилися і живемо на такій чудовій мальовничій землі. Тут жили наші предки, живуть наші батьки, тут коріння українського народу, що сягає сивої давнини. Тому ми завжди повинні пам'ятати, звідки ми родом, де наше коріння, знати історію свого народу, його мову, звичаї, традиції та обряди.

Мабуть, далеко не кожному місту судилась доля такого широкого і багатонаціонального розмаю взаємодії та взаємовпливу культур, розквіту суспільних відносин.

Привабливою візиткою Бердичева є причетність до життя і діяльності чи просто людської долі великих і знаних людей: славетного українського поета Тараса Шевченка і французького письменника – класика Оноре де Бальзака, котрий брав шлюб з Евеліною Ганською в костьолі святої Варвари, Івана Мазепи і Семена Палія, Шолом – Алейхема і Володимира Антоновича, класика англійської літератури Джозефа Конрада, письменників Василя Гроссмана і Борі Ройтблата, Михайла Степанюка і Зої Милашевської та багатьох інших.
І цей чудовий перелік відомих імен продовжують наші земляки -письменники Галина Красицька, Семен Майданик, Михайло Палюга, Михайло Пасічник та інші.

В рамках урочистостей відбувся літературно-мистецький вернісаж "В полоні слова, музики і фарб", який провели бібліотечні працівники разом з працівниками міського історичного музею, викладачами та учнями музичної школи. Валентина Бойко, провідний бібліотекар Бердичівської ЦБС, сказала: «Нам хотілося розказати про наше місто, яке воно прекрасне. Історія нашого міста дуже велика. Сьогодні Бердичів — дуже гарне і сучасне місто, яке розвивається. І нам хотілося розповісти, що пишуть про Бердичів сьогодні наші поети-земляки».
Організатори сподіваються, що вернісаж запам’ятається бердичівлянам і гарним виконанням музичних творів, і чудовою поезією про Бердичів, і роботами учнів художньої школи, що прикрашали музей.










Blog Widget by LinkWithin

0 комент.:

Дописати коментар