Ads 468x60px

14 березня 2014

Бібліотечна Шевченкіада

Тарас Шевченко був усебічно обдарованою людиною. Геніальний поет і видатний живописець, цікавий прозаїк і неординарний музикант. Шануємо його і як мислителя-філософа, великого гуманіста. Кожна епоха перечитує унікальні твори великого Кобзаря, відшукує в них те, що співзвучне дню сьогоднішньому, передбачення на день прийдешній.
Протягом березня працівники бібліотеки-філії № 5, співпрацюючи з бібліотекарями НВК № 10 та ПТУ № 4, підготували та провели ряд різнопланових масових заходів з метою вшанування 200 річчя Т. Г. Шевченка.
У стінах шкільної бібліотеки відбувся відкритий бібліотечний урок, під назвою «Шевченко і Україна». На якому учні 4-Б класу слухали розповідь про дитячі та юнацькі роки народного генія. Переглядали цікаві відеосюжети. Читали вірші, розгадували кросворди, відповідали на питання вікторини. За що отримали гідну оцінку своїм знанням, а також запрошення на екскурсію до бібліотеки-філії №5.
Студенти ж, які навчаються у профтехнічному училищі №4, під час проведення літературного вернісажу «Шляхами великої долі», мандрували стежками життя українського Кобзаря. Знайомилися з його творчою спадщиною.

В приміщенні бібліотеки-філії №5, бібліотекарі радо зустрічали усіх бажаючих прийняти участь у голосних читаннях «Нас єднає Шевченкове слово». Найбільше зацікавила учасників поезія періоду заслання, яка спонукає на роздуми про сьогодення. Для того, щоб більше дізнатися про цю сторінку Шевченкового життя, користувачі власноруч виготовили стінгазету, яка висвітлює трагічні роки митця в неволі.

Усі, хто мав нагоду відвідати та стати учасником запропонованих заходів, отримали духовне задоволення та покращили свої знання про вершинну постать української нації. Кожен зрозумів Шевченка по-своєму та зробив для себе певні висновки.
У наш час творчість митця, стала невід’ємною часткою життя українського народу, зброєю в боротьбі за суспільну думку, мир, свободу і демократію.
Blog Widget by LinkWithin

3 коментарі:

  1. Користувач бібліотеки31 березня 2014 р. о 11:13

    В творчості Т.Шевченка відчуваєш подих історії та рвучкі вітри сучасності, і ваші бібліотечні заходи - не виняток. Лейтмотиви цих заходів - свобода людини, її велич і страждання, незнищенність українського національного духу, непроминальні загальнолюдські цінності. Спасибі вам, бібліотекарі! Ви провідники українського патріотизму. Ми любимо свою Україну. Слава Україні! Слава героям!

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую, за те, що ви організували та провели з нами читання віршів.

    ВідповістиВидалити
  3. Ми прагнемо, щоб кожен читач був зацікавлений нашими заходами, які ми організовуємо і проводимо у бібліотеці-філії №5. Приходьте до нас, ви знайдете багато корисної інформації для себе і своїх друзів.

    ВідповістиВидалити