Ads 468x60px

07 травня 2014

Європейський символ Перемоги


Бердичів - це Україна. Цьогоріч ми відзначатимемо День Перемоги під європейським символом. На офіційних заходах вперше буде вжито європейську символіку пам’яті полеглих у війні - червоний мак. 
Графічне втілення - це алюзія з одного боку червоного маку, з іншого – кривавого сліду від кулі, передає глибину смислу війни, розповідає про страждання, про смерть, про героїзм, про мільйони загиблих – найголовніше і найстрашніше, що є у війні.
Логотип також містить гасло «Ніколи знову», бо в наших руках не допустити повторення жахіть війни 1939-1945 років.
Символ розробив харківський дизайнер Сергій Мішакін. Його маки нагадують слід від кулі, від якого розходиться кров.

Нехай кожен з нас у хвилини радості пам'ятає: саме фронтовикам, цим незвичайним людям ми зобов'язані своєю свободою і життям... 
Нехай кожен, кому доводиться важко, не забуває, що на фронті було набагато важче...
Нехай ніколи не померкне в нашій пам'яті велич солдатського подвигу...
Blog Widget by LinkWithin

8 коментарів:

  1. Відповіді
    1. Ми хочемо, щоб кожного року мільйонами "розквітали" маки пам'яті на телеекранах, на одязі українців, на наших щедрих нивах і в наших душах...

      Видалити
  2. Цікавий пост. Дуже сподобалося оформлення вашого книжкового перегляду!!! Його окрасою стали доречно використані нові символи нашої Перемоги.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Цьогоріч Україна вперше відзначила 9 Травня під власним символом - червоним маком, що "проріс" із європейської традиції вшановувати, а не святкувати. І ми у своїй роботі намагаємося йти в ногу з часом - ми підтримуємо цю ідею.

      Видалити
  3. Дійсно, мак для українців набагато ближчий, ніж якісь стрічки, адже це наш національний символ!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, згодні з вами, адже у християнській традиції мак є символом безневинно пролитої крові. Є також повір'я, що квіти маку виросли з крапель крові розіп'ятого Христа. Все це нам дуже близьке.

      Видалити
  4. Дуже добре, що ми, нарешті, маємо свій БРЕНД. Червоні маки - це втілення болі, через яку маємо Перемогу. Мій респект і подяка)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Мак - це наш народний символ і ми сподіваємось, що це насіння, яке було посіяне, проросте гарними сходами.

      Видалити