Ads 468x60px

15 травня 2014

Лицарі духу

Історія і сучасність різних цивілізацій, культур і народів - це історія і сучасність їхніх героїв. Герої творять дійсність, вони формують обличчя світу - вчора, сьогодні і завтра, бо вони готові віддати все, і в тому числі своє життя, щоб осягнути свою мету, щоби здійснити свою мрію.
Історія і сучасність України, українського народу - це історія і справа людей, які віддали всі свої сили і життя для добра українського народу: його свободи і державності, могутності і процвітання. Україна – це справа героїв, які поставили добро рідного народу понад свої особисті інтереси і були вірними своїй ідеї до останнього подиху.
23 травня ми відзначаємо Свято Героїв. Це свято героїв минулого, сучасності та майбутнього, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, передовсім, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, січових стрільців та вояків Армії УНР. Воно покликане відродити в українців героїчний дух минулих поколінь. Це день пам’яті українців, які присвятили своє життя служінню українській нації.
В цей день ми також вшановуємо живих героїв України, ветеранів національно-визвольної боротьби, що чинили опір колонізації України, які є взірцем служіння українській нації для сучасної молоді. Свято Героїв потрібно, щоби на вчинках героїв, які захищали свій край, виховувалися нові покоління захисників Батьківщини.
У центральній міській ЦБС проходить місячник заходів по патріотичному вихованню молоді. «Лицарі духу» - під такою назвою був проведений патріотичний урок бібліотекарями юнацького відділу у ЗОШ № 1 ім. Шевченка.
У ході уроку ми пригадали наших героїв. Це сотні тисяч добровольців руських дружин великого князя Святослава, козацьких полків Богдана Хмельницького та Івана Мазепи, Легіону Січових стрільців, тисячі рядових українців, які боролися проти німецьких загарбників в рядах Червоної Армії, члени визвольного руху шістдесятників В’ячеслава Чорновола. Це також учасники студентського голодування 1990 року і сьогоднішні герої, одним словом, усі молоді українці, які боронили інтереси України, інколи навіть ціною власного життя.
Під час зустрічі ми також згадали Тараса Шевченка, Лесю Українку, Івана Франка, Олену Телігу, Олега Ольжича, Василя Стуса... Усіх цих людей можна назвати героями України, бо вони зробили вагомий внесок для розбудови нашої держави.
Молодь повинна пам’ятати великі заповіти героїв України, що написані для нас, нащадків, кров’ю і потом впродовж тисячоліть.
Сьогодні саме від нас залежить, чи звучатиме гордо і могутньо ім'я Україна і Український народ в третьому тисячолітті, чи кане воно у забуття, зазнавши духовної і фізичної смерті. Ми повинні бути гідними великої слави героїв України, які твердо вірили: українська нація зродилася тоді, коли в її обороні впала перша крапля червоної української крові на чорну українську землю.
Українська нація існуватиме доти, доки хоча б один українець буде готовий покласти за неї своє життя.
Blog Widget by LinkWithin

0 комент.:

Дописати коментар