Ads 468x60px

19 травня 2014

Нам не треба війни, ми за спокій і мир на Землі

Кожен рік у травні, навесні,-
Наші грізні бойові гармати
Салютують миру – не війні!
                         В.Симоненко
У рік відзначення 69-річниці  Перемоги у Великій Вітчизняній війні бібліотека-філія №6 взяла активну участь у проведенні масових заходів, присвячених цій події. Мета  - розширити знання користувачів про трагічні дні війни; через розповіді, пісні, вірші про велику війну  донести велич подвигу нашого народу; виховувати патріотичні почуття, гордість і вдячність воїнам – визволителям за перемогу над фашистами.
На світанку 22 червня 1941 року впали перші фашистські бомби на мирні оселі. Небо закрили чорні крила війни, вона котилася рідною землею, залишаючи пожарища. В усій історії людства це була найжорстокіша, найстрашніша, кривава війна, вона знищила неоціненні скарби, які людство нагромадило впродовж тисячоліть, і коштувала людству понад п’ятдесят мільйонів жертв – воїнів, жінок, дітей. 1418 днів наші воїни проявляли мужність і відвагу, адже кожен знав: він не загарбник, він захисник.  
В рамках проведення місячника по патріотичному вихованню молодого покоління, присвяченого  Дню Героїв, бібліотеки нашого міста проводять  активну роботу. Саме бібліотеки, маючи високий  інтелектуальний потенціал, можуть здійснювати значний вплив на формування патріотичного виховання молоді. Працівники  міської бібліотечної системи використовують всі засоби та методи популяризації  книги, щоб виховувати у читачів глибоку повагу до героїчного минулого свого краю. Адже ВВВ  назавжди залишиться  в пам’яті  людей як взірець справжнього, активного і свідомого патріотизму. І саме на таких  прикладах повинна  виховуватись сучасна молодь. Адже  ця війна названа Великою не тільки  через  її величезні людські втрати, а й матеріальні.
В бібліотеку для проведення години пам’яті запросили  Гатальського П.П. Він поділився спогадами про незабутні воєнні роки, про важку і довгу дорогу до Перемоги.
   
В актовому залі будівельного ліцею було проведено вечір-реквієм «Не стареют душой ветераны». На зустріч був запрошений  ветеран війни Сухоставський П.А. Паморозь лягла на його  скроні, роки поорали зморшками обличчя, але молодою залишилася його душа.
Він розповів учням про важкі воєнні роки і призвав  любити свою Батьківщину і захищати, як  у свій час робили вони.
Зацікавив присутніх  огляд літератури «Героїв подвиги безсмертні», який провели бібліотекарі філії №6. В кожній з книг, про які розповідали бібліотекарі, йдеться про мужність і відвагу наших бійців в роки Великої Вітчизняної війни.
Все менше й менше залишається ветеранів серед нас. Ми - останнє покоління, яке ще може почути про Велику Вітчизняну війну від її учасників. І один із найголовніших наших обов'язків  - пам'ятати про подвиги наших ветеранів.
Своєю працею  ми прагнемо донести до молоді думку, що життя коротке, і треба спрямовувати його на те, щоб було більше радощів, добра, а менше зла і горя. Так заповідали нам наші діди і батьки, так заповідано від створення світу - жити для блага інших, а не для ворожнечі. Війна не повинна повторитися. Сьогодення це доводить. Ми будемо боротися за свою гідність.
Уклонімося тим, хто поліг у бою,
Хто прикрив рідну землю собою.
Свято мужності й радість велику свою
Розмішаємо  живою сльозою.
Blog Widget by LinkWithin

3 коментарі:

  1. Дякуємо, що проводите активну роботу з молодим поколінням нашого міста, адже страшні сторінки історії не повинні бути забутими.

    ВідповістиВидалити
  2. Ніхто не забутий, ніщо не забуто

    ВідповістиВидалити
  3. Олена Сергіївна22 травня 2014 р. о 21:58

    Дуже гарний захід, прекрасні книжкові виставки. Бажаємо успіхів у роботі і в житті.

    ВідповістиВидалити