Ads 468x60px

11 серпня 2014

Побачення зі Львовом

Надворі літо – пора відпусток, а значить – час подорожувати. Ми вже відвідали нашою дружною бібліотечною родиною багато чудових куточків нашої країни. Серед них – музей Пирогово, Біла Церква (дендропарк Олександрія), Кам'янець-Подільський з його замками і фортецями, Почаївську лавру, Хотин, ландшафтний парк у Буках (до речі: дуже близько, дуже гарно та ще й зовсім дешево - рекомендуємо). Цього літа ми вирішили відвідати західну Україну, а саме – чудове місто Львів. Місто, де тісно переплелася культура Заходу і Сходу, де кава має свій особливий смак і аромат, де можна купити саму смачну «чоколядку», де є багато чудових місць, які просто варто побачити. За час перебування у Львові, ми дізналися про це чудове старовинне місто багато нового та цікавого для нас. Вразило те, що за свою багатовікову історію місто пережило більше тридцяти війн, пожеж і декілька разів було знищено майже повністю. Але щоразу воно піднімалося з руїн та попелу, зберігаючи свій неповторний вид. В його архітектурі дивовижно поєднані різні стилі та епохи. Готика та бароко, ампір та ренесанс залишили свій слід на його вулицях та площах. Вони взаємно доповнюють один одного, надаючи місту оригінального колориту.
Місто справедливо називають архітектурним музеєм. За числом визначних пам’яток Львів ні в чому не поступається самим стародавнім містам Європи. Ми відвідали багато пам’ятних місць історії та культури, таких як укріплення ХІV століття Високий Замок, багато старовинних костелів та церков, площу Ринок, капели Боімів і Кампіанів (ХVІІ ст.).


З висоти Замкової гори Львів видно, як на долоні.
Імена багатьох видатних діячів української культури пов’язані зі Львовом. Тут жили й працювали Степан Тудор, Олександр Гаврилюк, Петро Козланюк, Ярослав Галан. У Львові засяяв талант «українського соловейка» - всесвітньо відомої оперної співачки Соломії Крушельницької. 
Заночували ми у мальовничому селі Бірки, що поблизу Львова.
Взуття на підборах пасує кожній жінці. Тому всі ми приміряли цю модну туфельку львівської взуттєвої фабрики LEVUS, але бердичівським «попелюшкам» вона була завелика.
Усім нам дуже сподобався номер люкс «Весела бочка», ми шкодуємо, що нас туди не поселили.
Нас вразила чистота затишних львівських вуличок і квіти на балконах, вітринах і просто на вулицях біля кафе, яких у Львові можна побачити майже на кожному кроці.

По дорозі додому ми завернули до Олеського замку.
Додому ми поверталися втомлені від спеки і багатогодинного блукання старим містом, але сповнені нових вражень, позитивних емоцій і бажання знову мандрувати.
Blog Widget by LinkWithin

6 коментарів:

  1. Подорож вийшла просто чудова! Хто не був ще у славному місті Львові, неодмінно захоче потрапити туди:-) Реклама вийшла супер!
    Пост народився цікавий і з душею. Дякую, С.П., за спогади

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Цілком згодні з вами. Ми відвідали багато чудових місць нашої мальовничої країни, але такої кількості вражень як у місті Лева у нас ще не було!!! У наших планах - відвідати інші міста Західної України, які мають цікаву історію і не менш цікаве і яскраве сьогодення)

      Видалити
  2. Це була не просто подорож до іншого міста, це була подорож у казку!!! Море позитивних емоцій. Я заздрю нашим львівським колегам, які можуть щодня ходити затишними львівськими вуличками)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дійсно, це місто має щось магічне: ми ще не встигли повернутись додому, а деякі наші колеги вже хотіли повернутись туди знову. Подорож вийшла цікава, захоплююча і насичена.

      Видалити
  3. Я неодноразово була у місті Лева. Маючи свою історію, воно надихає людину на вшанування минулих традицій. Та коли опиняєшся серед величної архітектури - починаєш відчувати своє духовне єство.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Цілком згодні з вами, у Львові тісно і органічно переплелись історія і сучасність.

      Видалити