Ads 468x60px

23 грудня 2014

На Святого Миколая творча іскорка палає

Щороку український народ відзначає день Святого Миколая. В цей день, за традицією, батьки вночі кладуть дітям подарунки під подушки, щоб діти вірили в чудо, звершуване Святим Миколаєм. Це найбажаніший день у році для дітлахів. Напередодні свята діти пишуть до Святого Миколая листи зі своїми побажаннями та вкидають їх у поштову скриньку або кладуть за вікно й моляться до нього, просячи, передусім, здоров’я собі та батькам. У день перед святом згадують всі свої добрі й погані вчинки, зважують: чого більше. Чи буде подарунок, а чи, можливо різка?...
Сьогодні існує така гарна традиція – саме у день Святого Миколая опікуватися сиротами та знедоленими дітьми.

У нашій бібліотеці вже стало традицією напередодні цього свята зустрічатися з дітками – вихованцями реабілітаційного центру «Насіння надії». І цього року ми теж вирішили влаштувати свято для дітей, у життя яких не так часто приходять веселощі. Ми запросили на свято діток з їх батьками. Для гостей бібліотекарі ЦМБ підготували не лише інформацію про день Святого Миколая, а й безліч різноманітних вікторин, ігор та конкурсів. Наших гостей прийшли привітати солістки зразкового театру пісні «Краплинка» центру позашкільної освіти ім. О.Разумкова. Вони нас порадували чудовими новорічними піснями, які одразу ж створили атмосферу свята.
Активності дітей та батьків не було меж, кожен хотів прийняти участь у конкурсах та отримати подарунок від самого Миколая.
Для таких дітей подібні заходи є дуже важливими, адже багато з них через свої вади не можуть відвідувати школу, гуртки, а значить не можуть спілкуватися зі своїми однолітками. Такі зустрічі для них стають справжнім святом. І ми будемо робити все, щоб таких свят у їхньому жити було якомога більше.
Blog Widget by LinkWithin

0 комент.:

Дописати коментар