Ads 468x60px

15 грудня 2014

В городе Бердичеве – 2014

«В городе Бердичеве» - під такою назвою уже вдруге в нашому місті пройшов міжнародний літературний конкурс. До участі у конкурсі приймалися невеликі за обсягом прозові твори краєзнавчого характеру. На електронну адресу організаторів конкурсу всього надійшло 27 творів. Цікавою є географія конкурсних робіт. Твори надходили не лише від мешканців нашого міста. Були роботи зі Львова, Тернополя, Києва, Житомира, із Сумської та Івано-Франківської областей та інших міст України. Вік учасників не був обмежений певними рамками, тому були роботи від людей різного віку. Наймолодшому учаснику виповнилось всього 15, а найстаршому - 77 років. Цікавою ознакою цьогорічного конкурсу було те, що всі роботи були закодовані. У кожного члена журі, звичайно, були свої симпатії і фаворити, але й вони (члени журі) до останнього дня не знали, хто ж переміг цього року. Наш місцевий поет Михайло Пасічник (так, той самий Михайло Павлович, який очолює обласну організацію спілки письменників України) навіть відмовився від головування на конкурсі, щоб особисто прийняти у ньому участь.
Цьогоріч переможцями були визнані Тетяна Шпортун (1 місце, м.Бердичів), Михайло Пасічник (2-е місце, м. Бердичів) та Галина Максимів (3-є місце, м. Долина, Івано-Франківська обл.).
Завдяки депутату міської ради Володимиру Левандовському кращі конкурсні роботи днями вийшли друком. Так з’явилися на світ дві антології: «В городе Бердичеве -2013» та «В городе Бердичеве -2014».
Ми вирішили познайомити з ними наших читачів і організували у центральній міській бібліотеці презентацію цих збірочок.
На зустріч з читачами були запрошені учасники конкурсу, роботи яких увійшли до 10-и найкращих.
Таким чином ми мали змогу особисто познайомитися з нашими талановитими земляками і представити їх читачам. Це справжні таланти, про яких до цього дня мало хто знав у нашому місті. Деякі з них займаються справами, далекими від літератури і до цього часу писали просто для себе. У ході зустрічі учасники конкурсу зачитували уривки зі своїх творів, зупиняючись на самому цікавому місці. Кожен уривок був по-своєму цікавий: один своїм колоритом, інший – зворушливістю події. Глибина думок конкурсантів, майстерність володіння словом полонили серця присутніх. Завдяки конкурсу сьогодні їх впізнають у місті.
Зустріч пройшла в теплій, майже домашній атмосфері, і ми сподіваємось, що сьогодні у наших авторів поповнились ряди прихильників.
Ми бажаємо нашим талановитим землякам, щоб музи натхнення надовго поселилися в їхніх серцях. Сподіваємось, що такі конкурси стануть традиційними, і наступного року на мистецькому небосхилі нашого чудового міста з’являться нові імена. Адже такі конкурси – це той ковток свіжого повітря, якого так бракує в нашому нинішньому, такому неспокійному житті.
Blog Widget by LinkWithin

0 комент.:

Дописати коментар