Ads 468x60px

22 вересня 2015

Садово-городні кооперативи в сучасних реаліях

Садово-городні товариства є специфічними об’єднаннями громадян для загального задоволення своїх потреб. Вони мають повну самостійність в проведенні власної сільськогосподарської діяльності і покривають витрати товариства за рахунок членських внесків. Згідно з Законом України «Про кооперацію», всі кооперативи діють на основі своїх статутів. Всі власники садово-городніх кооперативів повинні знати закони, що стосуються їх діяльності. Сьогодні в Україні внесено та прийнято багато поправок та змін у ці закони. Саме тому на прохання мешканців мікрорайону роз’яснити правові моменти, бібліотекарі запросили голову садово-городнього товариства Зайця Віктора Володимировича.

Бути присутніми на цій зустрічі мали нагоду не лише співвласники кооперативів, а й читачі бібліотеки, яких цікавлять питання садово-городніх господарств.
Під час зустрічі були розглянуті такі питання:
  • чи має пільгу щодо сплати фізична особа, у якої є земельна ділянка з розміщеною будівлею малої архітектури;
  • чи звільняються від сплати земельного податку члени садівничого товариства;
  • чи поширюється пільга щодо сплати земельного податку на власників гаражів, якщо гараж знаходиться на території садово-городнього кооперативу.
На запитання присутніх прозвучали кваліфіковані відповіді.
Бібліотекарі підготували та провели огляд газет та журналів на тему садово-городньої діяльності.
Сподіваємося, що й надалі такі зустрічі проводитимуться в бібліотеці. Вони дуже необхідні у даний час.
Blog Widget by LinkWithin

1 коментар:

  1. Анна Андріївна26 вересня 2015 р. о 18:18

    На зустрічі піднято актуальні питання. Мене зацікавило питання про гараж на садово-городній ділянці. Дуже хочу бути присутньою на такій зустрічі. Цікаво, а коли вона відбудеться?

    ВідповістиВидалити