Ads 468x60px

07 вересня 2015

«Віртуоз фарб» О.О.Мурашко

7 вересня виповнюється 140 років від дня народження талановитого українського художника, яскравого і своєрідного живописця Олександра Олександровича Мурашка.
Мурашко був дуже енергійною, імпульсивною людиною, сповненою творчого горіння, яка завжди перебувала у пошуках. Його життя було насиченим та багатогранним. Він ніколи не замикався в колі особистих творчих проблем. Олександр Олександрович завжди відчував потребу спілкуватися, ділитися власним досвідом, навчати молодь. Шедеври Мурашка відомі в світі. Його творчість здобула визнання в Росії та за кордоном. Твори художника експонувалися у Відні, Мюнхені, Парижі, Венеції. На жаль, чимало картин Олександра Мурашка втрачено. Широке визнання, сила художнього таланту зробили Олександра Олександровича значимою постаттю в українському мистецтві. Але ім’я «віртуоза фарб» О. О. Мурашка довгі роки ледь жевріло в людській пам’яті. Навіть на сьогодні, його біографія ще не вивчена досконально.
Помітний слід в українському мистецтві Мурашко залишив і як діяч культури та педагог. У 1913 році художник відкрив власну студію, яка дуже швидко здобула популярність та стала досить відомою. Навчання в студії велося на вільних творчих основах; і це приваблювало до неї багатьох талановитих учнів, які тягнулися до Олександра Олександровича як до визначного живописця, в якого можна було багато чого навчитися. Мурашко розвивав у своїх учнів основи живописного сприйняття й бачення натури, намагався виховувати культуру кольору. Життя майстра обірвала трагічна смерть у 1919 році в самому розквіті його таланту.
Blog Widget by LinkWithin

0 комент.:

Дописати коментар