Ads 468x60px

21 вересня 2015

Стіг Ларссон - письменник № 1

Одного разу на пакеті у жінки, яка приїхала з Західної Європи, я побачила напис "Стіг Ларссон - письменник № 1". І тоді звернула свою увагу на три книги цього письменника, що стояли на полиці новинок літератури. Зразу знайшла в інтернеті інформацію про автора: хто такий, що пише ?!
Стіг Ларcсон - автор трилогії «Міленіум». Письменник планував написати 10 романів, але, на жаль, встиг подарувати нам тільки три книги. Стіг Ларссон помер від інфаркту, не доживши до друку свого першого роману, який приніс йому неймовірну посмертну популярність. Роман «Чоловіки, що ненавидять жінок» я прочитала за два дні (701 сторінка). Книга має декілька сюжетних ліній, одна з яких - детективне розслідування, яке ведуть головний герой книги Мікаель Блумквіст (редактор журналу "Міленіум") і її головна героїня Лісбет Саландер (дівчина-хакер). Розповідь про серійного вбивцю, пошуки давно зниклої дівчини, приховані від очей публіки подробиці життя і роботи відомого журналіста і методи ведення інформаційного шпигунства - все це складається в стрункий ланцюжок взаємозалежних подій, складових однієї історії. Головні герої Мікаель Блумквіст і Лісбет Саландер настільки різні, що їх відносини і потяг один до одного не тільки посилює інтерес до роману, а й ще більше інтригує. Єдине, що може напружувати по ходу читання - це безліч шведських назв вулиць, прізвищ, які на початку сприймаються важко. Коли читаєш другу, третю частину трилогії, то не звертаєш на це увагу. Але ці дрібниці анітрохи не впливають на сприятливе враження від усього роману. Тим, хто ще не знайомий з творчістю Стіга Ларссона, рекомендую прочитати його романи «Чоловіки, що ненавидять жінок», «Дівчина, що гралася з вогнем» , «Повітряний замок, що вибухнув». Цю трилогію можна охарактеризувати так: більше ніж детектив, глибше ніж трилер, пікантніше ніж роман.
Всім раджу неодмінно прочитати книги Стіга Ларcсона, а шанувальникам детективного жанру не упустити цей твір!
Blog Widget by LinkWithin

1 коментар:

  1. Дякуємо бібліотекарям за те, що розповідаєте усім про цікавих авторів. Їхні твори надихають на гарні думки та добрі вчинки.

    ВідповістиВидалити