Ads 468x60px

04 лютого 2016

Знову в бібліотеці українська книга

Шановні читачі! Приємна новина. Ви зможете отримати задоволення прочитати три чудові художні книжки. Почну з того, що всі три відзначені на міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова». Авторитетні літературні фахівці вважають «Коронацію» літературним «Оскаром», культурним успіхом України, рушійною силою української сучасної літератури. Метою конкурсу є підтримка новітньої української культури, пошук нових імен, видання найкращих творів, стимулювання сучасного літературного процесу, а також розвиток українського кіно і театру. За 15 років існування конкурсу відкрито чимало літературних імен. Успішно розпочалися творчі біографії здібних дебютантів. Серед них: Ірен Роздобудько, Марина Гримич, Василь Шкляр, Люко Дашвар, Галина Вдовиченко, Андрій Кокотюха, Марія Матіос та багато інших. Конкурс 2015 року приніс успіх письменниці з Луцька Надії Гуменюк і першу премію в номінації «Романи». (фото письменниці). До слова, Надія Гуменюк тричі здобувала перемогу в «Коронації» за романи «Енна. Дорога до себе» і «Янгол у сірому». І ось, перша премія за роман «Вересові меди».
 Україна... Перша світова війна. Посеред дороги , що веде від волинського села до лісу, подружжя знаходить немовля... Попереду довге і бурхливе ХХ століття, сповнене трагічних подій та історичних зламів. І складне, напружене життя сміливої і пристрасної жінки, у якому будуть справжня дружба й людська заздрість, болісні втрати та дивовижні досягнення, перемоги, поразки, кохання. І... медовий смак життя. Ще хочу звернути вашу увагу на надзвичайно талановиту письменницю Жанну Куяву, яка, не дивлячись на молодий вік, пише свої романи щиро зі справжнім реалізмом і невичерпною народною мудрістю, пише тепло про жінок, про їх нелегку долю і в той же час, про їх вміння кохати, бути вірними та за будь- яких життєвих обставин завжди сподіватися на краще.
Роман «Дерево, що росте в мені» отримав спеціальну відзнаку «Коронації слова» за «психологічну глибину та розкриття міжособистісних стосунків». А роман «Нічниця» має відзнаку конкурсу за «ексклюзивний жіночий твір». Всі романи читаються на одному подиху, неможливо відірватися від сторінок, пройнятих дивовижними подіями в житті героїнь, їх напрочуд мудрими вчинками, любов’ю до своєї рідної української землі. Мова, якою написані романи, настільки чудова і виразна, що можна тількі пишатися нашими письменницями. Дорогі наші читачі! Ми чекаємо Вас у бібліотеці.
Blog Widget by LinkWithin

2 коментарі:

  1. Дуже б хотілося прочитати книгу Надії Гуенюк "Вересові меди". Багато чула про неї. Кажуть, що цікава.

    ВідповістиВидалити
  2. Завітайте до бібліотеки і почитайте із задоволенням цю книгу!

    ВідповістиВидалити