Ads 468x60px

10 травня 2016

Скажу „спасибі” тихо ветерану…


Відходять у вічність роки і люди, та залишається історична пам'ять, яка спонукає нащадків замислитися над минулим, щоб окреслити майбутнє. Давно закінчилася Друга світова війна.
Врочисто відзначена вже 72-а річниця визволення Бердичева від німецьких окупантів, яка стала ще одним символом гордості і пам’яті для кожного, хто знає ціну миру і безхмарному небу. Але скільки б не пройшло років, варто лише думками полинути до подій війни, і серце наповнює болючий щем і гордість за наших дідів. Пройде ще не так багато часу, і на землі не залишиться жодного учасника чи свідка тих трагічних подій.
Тому дуже важливо, що пошукова робота не припиняється, що упродовж 25-ти років в Україні триває широкомасштабна акція зі створення «Книги пам’яті України». Напередодні Дня пам’яті та примирення центральна міська бібліотека презентувала 6-й том видання «Книга пам’яті України. Переможці. Житомирська область». Створення цієї книги – це відгук на численні звернення ветеранів і громадських організацій з проханням продовжити суворий літопис війни, згадати і зберегти в пам’яті імена героїв, які пішли з життя вже після війни, і тих, хто живе сьогодні серед нас. Адже моральне право на безсмертя, пошану і безмежну вдячність заслуговують також фронтовики, які вистояли у смертельному двобої з ворогом, повернулись додому і відбудували народне господарство нашого краю.
Відповідальний секретар редакційної колегії історико-меморіального серіалу «Книга пам’яті України» Раїса Барало розповіла, як проходила пошукова робота.

На презентації були присутні  ветерани, визволителі міста, учні шкіл, студенти коледжів, місцеві ЗМІ.
Усіх присутніх привітав міський голова Василь Мазур. Він подякував ветеранам за Перемогу, а також за виховання достойної зміни - патріотів своєї держави, які сьогодні захищають східні кордони нашої країни.

Урочистості зустрічі додали вихованці міської музичної школи. Прекрасна музика та проникливі слова доторкнулися до кожного серця.
З кожним роком ще більш важливішими стають для нас будь-яка подробиця, кожна мить, кожна риса титанічної битви нашого народу. Чим далі відходять від нас ті тривожні часи, тим величнішими постають подвиги наших дідів, тим повніше ми усвідомлюємо історичне значення здійсненого ними.
Ми пишаємося внеском наших дідів та прадідів в боротьбу з нацизмом. Події тих днів не повинні згаснути в народній пам’яті. Про це нагадуватимуть меморіальні дошки, пам’ятники. Та найголовніший меморіал – людська пам'ять, яку нащадки несуть у вічність у своїх серцях. Сподіваємося Книга пам’яті Житомирської області допоможе зберегти імена наших воїнів-визволителів для нинішнього і майбутнього поколінь. Примірники цього видання є у центральній міській бібліотеці та у міській організації ветеранів.

Blog Widget by LinkWithin

0 комент.:

Дописати коментар