Ads 468x60px

01 липня 2016

Літня PRODльонка у бібліотеці



Літо – пора  ігор і розваг, час поповнення витрачених сил і відновлення здоров'я. Пришкільні оздоровчі табори - одна з найцікавіших і найважливіших форм роботи з школярами у літній період. Досвід самостійного літнього відпочинку необхідний кожній дитині. У дитячому таборі діти проходять своєрідну «школу життя»: вчаться налагоджувати контакти в новому колективі, працювати в команді, брати на себе відповідальність за свої слова і вчинки. І тут на допомогу вихователям приходять бібліотекарі.
Бібліотеки сьогодні  успішно реалізують Всеукраїнські акції, проекти, а також набувають позитивного досвіду у популяризації своїх установ під час літніх читань школярів.
Співпраця школи і бібліотеки  в літній час не припиняється, адже формування особистості школяра – процес безперервний. Разом ми  намагаємося організувати відпочинок дітей так, щоб він приніс дітям тільки позитивні емоції та гарний настрій. Протягом червня у центральній міській бібліотеці діяв проект «Літня PRODльонка». Наша бібліотека майже щодня гостинно зустрічала учнів пришкільних таборів.

Активну участь у реалізації проекту взяли вихователі та учні ЗОШ № 1, гуманітарної гімназії  №2, ЗОШ №5. В рамках проекту наші юні користувачі відвідали школу етикету «Леді & джентльмени»,  плідно попрацювали в арт-майстерні «Перната родина», взяли участь у майстер-класі «Паперові дива», познайомилися  з кодексом поведінки в інтернеті «Безпечна павутина», за допомогою гри «Твій друг – світлофор» пригадали правила поведінки на вулиці. А ще дружною табірною родиною відсвяткували Міжнародний день друзів.
Такі  заходи спрямовані на розвиток  здібностей та інтересів  наших юних користувачів. підвищення соціальної активності дітей. Ми прагнемо створити  комфортний простір для дитини,  для розвитку її фантазії і творчості. Таким чином ми намагаємось не лише прикрасити дозвілля школярів, але й підкреслити важливість значення читання в житті дитини, зацікавити юних читачів і відкрити для них безмежний світ книги.

 

Blog Widget by LinkWithin

0 комент.:

Дописати коментар