Ads 468x60px

24 червня 2016

Жіночі долі очима жінок

Волинянки Надія Гуменюк та Дара Корній, письменниця з Чернігівщини Валентина Мастєрова, бердичівлянка, що нині проживає в Канаді, Марія Хімич,  авторка з Сумщини Світлана Талан. Вони з різних куточків України, але всіх їх єднає  прагнення відроджувати  та збагачувати живе українське слово.
Талановиті письменниці, дипломанти престижного літературного конкурсу «Коронація слова» і просто чудові жінки, що пишуть. І пишуть не абияк, а красиво, глибоко, переконливо і так вражаюче. А головне –  щиро та просто.
Роман Надії Гуменюк «Енна. Дорога до себе» – це майстерне поєднання пригодницького, філософського та соціального жанру. Пам'ять Енни після катастрофи ніби стерли.  Тато, мама, дівчинка Ірина-Ірис – тільки у снах. Кохання, наречений Роман, зовсім інше життя – також лише у солодких снах. Після зустрічі з незнайомцем Енна взнає страшну правду, яка її приголомшує.
Варта того, щоб її почитати,  книга Світлани Талан «Коли ти поруч». Зворушлива до сліз історія не залишить байдужим нікого. Туманна траса, страшна аварія, рани на руках, допомога постраждалим і… хвороба, страшна, невиліковна. Нестримні муки та жахливий біль.. Жорстокий світ, у якому рідні  відвернулися від доньки, наречений – від гарної та розумної нареченої, клініка – від досвідченої медсестри. У чому ж її провина?   Варто задуматися…
Роман Дари Корній «Тому, що ти є»  про життя, яким воно є насправді, про справжню дружбу і людську заздрість, болючі втрати, зради та образи, перемоги та поразки. Романтично-зворушливі почуття дружби та кохання єднають серця і душі Оксани та Олександра  ще з дитинства. Але по життю йдуть вони нарізно, у кожного своя доля, свій власний шлях. Хочеться, щоб герої роману були щасливими. Та як складеться у них?
Три слова на обкладинці книги «зневажена», «ославлена», «свята» привертають увагу. Мова йде про роман Валентини Мастєрової «Суча дочка». Талановита письменниця  з ніжною і надзвичайно вразливою душею болісно і зворушливо розповідає про долі двох жінок. Одна з них напризволяще кинула новонародженого сина, інша – назвала його своїм, чим заслужила зневагу та осуд односельчан, життя матері-одиначки.
У романі «Байстрючка» Марія Хімич  показує долю багатьох дітей байстрюків. Авторка переконана, що діти мають право знати «страшні» сімейні таємниці, знати правду про помилки своїх батьків. Дітям вирішувати – спілкуватись з батьками чи ні.
Всі ці романи для жінок наших – красивих і талановитих, працьовитих та мудрих, і, звичайно, витривалих. Для дівчат, що незабаром теж стануть  жінками, а поки що думають, якби зробити так, щоб бути щасливішими від мам та бабусь. Звичайно, для чоловіків, які прочитавши ці романи, можливо, краще почнуть розуміти жінок.
Книги чекають на вас у центральній міській бібліотеці.
Blog Widget by LinkWithin

0 комент.:

Дописати коментар