Ads 468x60px

21 жовтня 2016

Поезія без кордонів

Поезія – це завжди неповторність,
Якийсь безсмертний дотик до душі.
(Ліна Костенко)
    
Незбагненний вплив поезії на людину. Вона примушує радіти й плакати, може допомогти пережити горе, зняти душевний стрес, вилікувати сердечні рани. Поезія - це політ фантазії, творчої думки, пошук. Це завжди можливість мріяти й сподіватись на здійснення своїх бажань. 
У кожній людині живе потяг до прекрасного. 
Нещодавно у формі телемосту «Поезія без кордонів» відбулася творча зустріч читачів Бердичівської центральної міської бібліотеки з поетами Ізраїлю, Іспанії та України. Подія відбулася за ініціативи члена Спілки письменників Ізраїлю та міжнародної письменницької гільдії, поетеси Валентини Бендерської (Україна) та поета і прозаїка Леоніда Колганова (Ізраїль). Учасники заходу познайомилися з творчістю ізраїльських поетів Леоніда Колганова, Елі Бар Яхалоп, іспанських – Світлани Деон, Юрія Івановича.
Свої вірші читали і бердичівляни : В.Мартиненко, М.Стражник, В.Колосов, А. Лакізюк, А.Уяздовська, М.Матюха, О.Порубльов, Д.Коденський.
У віршах Віктора Мартиненка, нібито й простих, криється глибокий філософський зміст. Слухаючи його вірші, присутні по справжньому здатні були розуміти красу життя, велич людського існування.
Тихо вкриває землю вечір… Альона Лакізюк читає свою поезію про сенс людського життя, а сенс - в духовному самовдосконаленні й добрі.
Чи легко сьогодні бути молодим? Хочеться чогось надзвичайного, майже нездійсненного. Попереду стільки незвіданого, світлого! Вабить майбутня професія, мрієш про велике кохання. Виходиш у цей нелегкий світ з теплом душі. Про це говорили молоді бердичівські поети та вихованці літературно-творчої студії «Дивосвіт».
Далеко не кожний з нас має можливість жити бурхливими літературними пристрастями, так як Валентина Бендерська. Але на цій зустрічі слухачі торкнулися до струн і її поезії.
Захід пройшов в теплій, дружній атмосфері. Центральна міська бібліотека одержала в дарунок книгу віршів Леоніда Колганова «Безпутный путь». Працівники бібліотеки зичать здоров’я, незгасаючої творчої енергії всім учасникам поетичного марафону.





Blog Widget by LinkWithin

1 коментар:

  1. Читач та шанувальник поезії21 жовтня 2016 р. о 16:23

    А чому не було оголошення. Я теж хотів би бути присутнім

    ВідповістиВидалити