Ads 468x60px

27 лютого 2017

Дива ручної роботи



Психологи вже давно довели, що хобі - це не просто спосіб зайняти вільний час, тим більше, що у більшості з нас його не так багато. Для сучасної людини хобі стає психологічною розрядкою, воно допомагає позбутися стресів, нервових напружень, які накладає на нас робота, проблеми повсякденного життя. Ми живемо в такий час, коли кожна жінка прагне бути самостійною і незалежною. Хобі та інтереси у жінок є різноманітними. Кращий варіант - це не тільки улюблена справа, але ще  й прибуткова. Зараз добре ціняться вироби, зроблені вручну, а також індивідуальний стиль. Знайти себе і заняття, що приносить задоволення - це запорука щасливого життя. Не всі отримують  задоволення від основної роботи або професії. Тому багато жінок шукають, чим зайнятися у вільний час.
Знайти заняття в сучасному світі може кожна жінка. Головне - це отримувати задоволення від обраного хобі. Колись головним обов'язком жінок вважалася домашня робота, турботи по господарству. Було це не так давно, але життя в наш час змінюється стрімко, тому тепер справи йдуть трохи інакше. Жінка, як і чоловік, цілими днями пропадає в офісах, трудиться на заводах, а вільний час воліє проводити в салонах краси або спортзалах. Але все-таки, іноді тягне наших милих дам до колишнього способу життя, характерного для їх прабабусь. Хочеться після роботи посидіти зі спицями в руках, або подумати над складним візерунком вишивки, або зайнятися ще чимось подібним. Чим може зайняти себе сучасна жінка? Згідно з класичним визначенням, рукоділлям вважається мистецтво виконувати які-небудь вироби з тканини, ниток, намистин, вовни, інших підручних матеріалів. Ось і до нас завітали постійні читачі центральної міської бібліотеки на засідання читацького об’єднання «Гармонія» зі своїми виробами, зробленими власноруч.
Справжніми дивами є вишивки Надії Сушицької, Світлани Ліщинської, Оксани Осипчук. Своїм умінням виготовляти  листівки поділилася    Ірина Квятківська. Вишивання, в'язання, шиття або виготовлення листівок - відмінний спосіб відволіктися від буденних справ, забути про проблеми і реалізувати творчий потенціал. Лідія Бєлікова – майстриня  плетіння корзинок з лози. Вона поділилась з присутніми, що рукоділля дозволяє їй  не тільки розслабитися і приємно відпочити, але й заощадити. Лариса Руденко створює дуже гарні прикраси з бісеру - ґердани.  За професією Лариса Петрівна бухгалтер, але поза основною  роботою проводить час з користю, створюючи предмети інтер'єру, одягу та аксесуари. Нове життя дають старим речам Жанна та Олена Задорожні.  А Валентина Нечмоня навчала присутніх робити прикраси зі шкіри. Для цього вона використовує старі жіночі сумки. 
 

 
Рукоділля дарує нашим майстриням години душевного відпочинку, насолоду роботою, гордість за власну майстерність і при цьому дозволяє отримати речі, такі необхідні в повсякденному житті: шкарпетки, шапочки, рукавички та багато іншого, без чого не може обійтися жодна сім'я.
Blog Widget by LinkWithin

0 комент.:

Дописати коментар