Ads 468x60px

28 лютого 2017

Акорди життя Ольги Протасевич

Друзі, колеги зібралися в центральній міській бібліотеці, щоб вшанувати чарівну жінку, людину праці, людину, яка все життя живе поруч з нами, яку б здавалося добре знаємо. Щоразу  маємо насолоду спілкуватись з нею. Вона - прекрасний лікар та журналіст, любляча мама, гарна господиня, добра сусідка, дбайлива бабуся. Це Ольга Миколаївна Протасевич, член Національної спілки письменників. У  неї є талант від Бога – вміння і бажання писати вірші і пісні, якими вона прославляє свою маленьку Батьківщину і тим самим несе любов і світлі почуття до рідної України!
Ольга змалку поринула у вир пісні, поезії, народної творчості, що стало пізніше життєдайною силою для її власних творів. Так народжувався талант. Мати і Україна, неповторна краса природи, щирі люди та чисті піднесені почуття – це ті вічні  музи, які надихають  пані Ольгу   до творчості.  Ольга Миколаївна щиро закохана в рідну природу, і всі пори року для нею однаково прекрасні. Від рідної землі набралась сили, з народного напившись джерела, набралась мудрості і любові. На відмінно закінчивши бердичівську школу Ольга обрала собі професію медика - найгуманнішу і благородну справу – допомагати людям. Писати наша гостя почала не так давно -16 років тому. Наразі авторка має 5 поетичних  збірок. Також Ольга Протасевич є автором 67 пісень, як же без них! Натхнення з поетесою завжди разом. Муза не покидає її ніколи, а виливається у вірші у вільний час.  Якщо людина талановита, то вона талановита в усьому. Три останні роки Ольга Миколаївна малює. Малює квіти. Ось вони перед нами -  такі ніжні, такі неповторні… Пані Ольга  має ще одну улюблену справу. З 1977 року вона тісно пов’язана з журналістикою. Численні виступи на радіо, статті в пресі, місцевій та республіканській, зробили її членом Національної спілки журналістів України.
Не спиться душі ані вдень, ні вночі,
Співає, сумує, складає вірші,
Коли тобі спати і де ночувати?
Як вітер шукаєш нелегкі стежки.
І все треба знати, добром огортати
Природу, родину, далекі світи.
І з радістю жити, і завжди світити,
І вічного Бога шукати в собі.
Ольга Миколаївна звикла жити для людей згідно Божих заповідей, нічого не вимагаючи для себе. 
 Життя людини – це спалах вогню,
 Це зірка іскриста у синьому небі,
 Потрібні ви людям, собі і сім’ї,
 І більшого щастя не треба.  
                                         
                                           
                                         
Слова вдячності за творчість і талант Ользі Протасевич прийшли сказати учасники хору ветеранів Щенявська Тетяна, сімейні  дуети Чабаненків, Кирилюків.  Їхнім подарунком були українські народні пісні. Сильна й вольова, водночас тендітна й окрилена творчістю, Ольга Протасевич нещодавно відзначила гарну ювілейну дату. Та її не застануть вдома ні старість, ні смуток. Не будемо рахувати роки цієї прекрасної талановитої жінки, бо в її душі буяє весна, а слово «старість» взагалі відсутнє в лексиконі. І цей стан непідвладний часу.

Це, мабуть, наш народ такий, це, мабуть, земля наша така, де народжуються такі працьовиті, добрі, творчі люди. Нехай на усіх життєвих дорогах Ольгу Миколаївну супроводжують заслужені успіхи, незрадлива фортуна, стійкий добробут, невгасима енергія, щоб у житті було багато сонячних днів, світла, тепла, радості.
Blog Widget by LinkWithin

0 комент.:

Дописати коментар