Ads 468x60px

09 березня 2017

Книжковими лабіринтами

У процесі  реалізації  загальноосвітніх та виховних функцій наша бібліотека здійснює інформаційну підтримку навчальної та освітньої діяльності. У своїй роботі ми намагаємось прищеплювати нашим юним користувачам навички інформаційної культури.  Тому популяризація бібліотечно-бібліографічних знань є одним із напрямків нашої роботи. 

Цікавим та пізнавальним став для учасників брейн-ринг «Бібліотечний калейдоскоп», який провели  бібліотекарі відділу обслуговування з учнями 10-го класу  ЗОШ №5.  


Метою цієї зустрічі  було поглибити  знання  учнів з історії книги та книгодрукування,  розвивати їх логічне мислення, пам'ять та увагу. Учасники з задоволенням взяли участь у грі, яка пройшла цікаво, жваво та динамічно і закінчилась нічиєю. Обидві команди  під час гри показали високий рівень знань з історії та літератури. Всі отримали заряд позитиву та нові враження.   

Учнів 7 класу НВК №10 бібліотекарі запросили на екскурсію та бібліотечний урок «Від каменю до електронних книг». Ми говорили про велике диво, створене людиною - книгу. Протягом  зустрічі учасники заходу пригадали,  який складний та довгий шлях пройшла книга, поки стала такою, якою знаємо її ми. Під час заходу  учасники мали можливість пройтися складними бібліотечними лабіринтами. Щоб вибратися з них, їм потрібно було сконцентрувати увагу та всі свої знання: знайти відповіді на питання літературного конкурсу «Ерудит», відгадати загадки   казкових героїв, а також показати вміння користуватися довідниками та словниками. Учасники, які дали найбільше правильних відповідей на питання, отримали символічні медалі та солодкі призи.  
Під час зустрічі всі присутні мали змогу ознайомитися з новинками української літератури,  які одержала наша бібліотека.

Під час таких заходів ми прагнемо показати нашим юним користувачам  значення книги в розвитку суспільства, викликати інтерес до книги, читання та спілкування.
Blog Widget by LinkWithin

0 комент.:

Дописати коментар