Ads 468x60px

14 жовтня 2012

Тренінг "Безпека дітей в Інтернеті"

На сьогодні в Україні проблема безпеки дітей в Інтернеті постала особливо гостро. Аудиторія користувачів всесвітньої мережі дедалі розширюється і в зв’язку з цим, а також тому, що вік, коли дитина починає працювати з Інтернетом, стає дедалі молодшим, постає проблема захисту дітей. А хто їм у цьому допоможе, як не ми, дорослі?
На базі Бердичівської міської гуманітарної гімназії № 2 було проведено тренінг для шкільних бібліотекарів, педагогів та батьків «Безпека дітей в Інтернеті». Завдання тренінгу - надання допомоги з питань захисту дітей від впливу шкідливої інформації. Готуючи тренінг, ми мали на меті дослідити позитивні і негативні наслідки Інтернету, сприяти обізнаності учнів про небезпеки, які існують в Інтернеті та про шляхи їх подолання.
Учасників тренінгу привітала директор гуманітарної гімназії №2 Толочко І.Ю.

Тренери наголосили на тому, що батьки повинні підвищувати власну комп'ютерну та інтернет-обізнаність, стати для дитини порадником, навчити перевіряти інформацію з Мережі за допомогою додаткових запитів і звернення до перевірених джерел, що вони повинні бути для своєї дитини другом у соціальних мережах.

Потрібно створити територію безпечного інтернету, використовувати поновлюваний перелік безпечних для дитини сайтів. Батьки мають запропонувати дітям пізнавальні, цікаві та захоплюючі інтернет-ресурси.

Отже, не треба нехтувати ніякими засобами захисту. Пам’ятайте про те, що мова йде про безпеку, здоров’я та навіть життя наших дітей. Та, використовуючи будь-які технічні засоби безпеки, не забувайте, що найнадійніший захист – це знання і розуміння. Не дарма кажуть: попереджений, отже озброєний.
Переважну частину користувачів Інтернету становлять діти та підлітки, які повністю не усвідомлюють загрози, що можуть чекати на них у віртуальному просторі. Тільки об’єднавши наші зусилля, ми зможемо допомогти, захистити дітей від небезпек віртуального світу та навчитись правилам безпечного поводження у світовій мережі. Це був наш перший досвід з роботи з батьками, педагогами. Ми сподіваємось на подальшу співпрацю.
Blog Widget by LinkWithin

7 коментарів:

  1. Молодці! Це надзвичайно актуальна тема сьогодення!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Стараємося йти в ногу з часом, адже найнадійніший захист – це знання і розуміння.

      Видалити
  2. Дуже цікаво проведений тренінг, який розкриває сучасні реалії. Дякую. Ви - НАЙКРАЩІ!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Оленко, приєднуйтесь і ви до цієї програми. Тільки спільними зусиллями ми досягнемо успіху.

      Видалити
  3. Продовжуйте в том же "духе". Молодці!!!

    ВідповістиВидалити
  4. Найбільш реальним захистом для дітей в Інтернеті зараз може бути служба Aplas. (3.aplas.net)
    Захищає одночасно користувачів комп'ютерів, планшетів, смартфонів.
    Ніякого встановлення програмного забезпечення!

    ВідповістиВидалити