Ads 468x60px

17 жовтня 2012

Українське козацтво – територія українських традицій

Ось і знову ступила на поріг осінь. Свічками запалахкотіли берези, вбралися в золоті шати красені-клени. Тихі, мрійливі та трохи зажурені стоять осінні дні.
Це - пора радості та смутку, пора спокою та тривог... Можливо, саме тому приходить в ці дні до нас величне свято – Покрова Матері Божої. Вона, Свята, була заступницею для козаків у далеких походах, мудрою порадницею при вирішенні їх важливих справ.

Тому на Покрову відзначають і День українського козацтва. До його відзначення у філії №5 Бердичівської ЦБС готувались заздалегідь.
Так, спільно з бібліотекою загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІІ ст. нашого міста була проведена мультимедійна бесіда про Козацьку Добу та про Покровительку усіх Збройних Сил України. Діти з цікавістю поринули у далекі козацькі часи, щиро відгукувались на перегляд відеосюжетів документального фільму, висловлювали свої думки. Зустріч проходила у дружній теплій атмосфері.

Працівниками філії також підготовлена книжкова виставка "Перлина українського козацтва". Презентація її відбулась якраз у День Святої Покрови. Діти переглядали книги, що розповідають про історію України та козацтво.
А найдопитливіші звіряли народні прикмети цього дня.
Переглянувши відеосюжет про козацький гопак, діти вирішили і собі позмагатися у проведенні "Казацьких забав". Тому свято продовжилось на футбольному майданчику. Ох і якою ж запеклою була гра! Було гаряче, як на справжньому футбольному матчі!


А ось і довгожданий ГОЛ!!!!! Та переможців і переможених в цей день не було! Бо перемогла, як годиться, ДРУЖБА!


За чашкою гарячого чаю у затишній бібліотеці дві команди учасників та вболівальники ділились своїми враженнями від футбольної гри. Тут і відбулась церемонія відзначення всіх учасників свята. Діти отримали грамоти та солодощі. Стомлені, але сповнені незабутніх вражень, вони поверталися до своїх домівок. А завтра - знову до бібліотеки. Бо тут можна змістовно провести свій дозвіллєвий час, почитати гарну книгу, пізнати нове та поспілкуватись з ровесниками.
Blog Widget by LinkWithin

6 коментарів:

  1. Вітаю Олену із першим виходом на "широку арену", тобто в Інет! Нехай блогерське життя буде таким же цікавим і привабливим, як перший пост!
    Захід, відразу видно, вдався чудовий!

    ВідповістиВидалити
  2. Молодці! Цікавий захід. Особливо мені сподобалося останнє фото, наповнене радістю та позитивом)))

    ВідповістиВидалити
  3. Вітаю!!! Свято вдалося неймовірно чудовим і веселим. Зичу творчої наснаги, успіхів у починаннях!!! Так тримати! Молодець!!!

    ВідповістиВидалити
  4. Я бачу, що у вас цікаво проходять години дозвілля. Діти приймають участь у спортивних турнірах та в інтелектуальних іграх. Так тримати! Молодці! Хочеться, щоб філія була однією із найкращих.

    ВідповістиВидалити
  5. Ми,бібліотекарі філії №5, дуже любимо свою роботу. Тому робимо все можливе, щоб стати однією з кращих філій. Дякую за високу оцінку нашої праці.

    ВідповістиВидалити