Ads 468x60px

27 лютого 2013

Я довіку в Бердичів свою стежку веду





Природа всіх людей нагородила,
І Бог благословив на творчий світ.
У кожного із нас міцні є крила…
Але не кожен прагне у політ.






Людиною з такими міцними крилами і таким жагучим прагненням польоту є наш земляк Анатолій Олександрович Кондратюк. І ми пишаємося тим, що наша бердичівська земля народжує такі визначні постаті . У них ми вчимося бути людьми, любити життя, батьківщину, свій рідний край, милуватися краєвидами рідних, знайомих місць.
У 1944 році в селі Малосілка Бердичівського району народився хлопчик, якого назвали Анатолієм. Він дуже хотів ходити до школи , тому пішов до місцевої семирічки в шість років. Читати любив змалку. Спочатку казки, потім пригоди і фантастику. Настав час і юнак закінчив Житомирський автошляховий технікум. Вчився з бажанням, оскільки техніка його дуже вабила. Під час строкової служби в лавах Збройних Сил йому до рук потрапила книжечка віршів Сергія Єсєніна. Її прочитання стало для молодого чоловіка вибухом емоцій, світ майже миттєво змінився для нього... Згодом він написав свої перші віршовані рядки.
Днями у видавництві Олександра Папиша вийшла збірка вибраних поезій Анатолія Кондратюка «Салют Бердичеву», яка пронизана любов’ю до нашого чудового міста та людей, котрі творять його славу. У виданні використані роботи місцевого фотохудожника Анатолія Горобчука. Передмову до збірочки написав Бердичівський міський голова Василь Костянтинович Мазур, який зазначив, що бердичівським митцям завжди підкорюються гармонія звука і об’єктив камери, пензель і перо.
У збірку «Салют Бердичеву» увійшло 20 поезій автора. У своїх творах Анатолій Олександрович прославляє людей Бердичева, які мають золоті руки і серця. Персонажі поезій Кондратюка - прості люди, які живуть у рідному місті, народжують і виховують дітей, займаються своєю улюбленою справою. Саме тому багато віршів присвячено видатним постатям Бердичева – Віталію Лонському, Віктору Пастуху, Валентину Моцному, Анатолію Залевському. Чимало поезій присвячено також рідним краєвидам, трудовим колективам міста.
Герой поезій Анатолія Кондратюка - полум’яний борець-патріот, а й тонкий лірик. Він не забуває «запалити слова-зірки» і своїй коханій, і тим, кого кохали, кохають на цьому світі. Любов і Вірність – найголовніші складові почуттів між хлопцем і дівчиною, чоловіком і жінкою, які так органічно випливають з українських народних пісень. Тому не дивно, що багато його віршів надихнули композитора Олеся Коляду на створення пісень.
Привітати Анатолія Кондратюка прийшли представники влади, молодь, колеги-митці. Під час зустрічі автор подарував бібліотеці свою нову книгу і поділився творчими планами на майбутнє. Лунали вірші поета у виконанні школярів та працівників бібліотеки, звучали пісні на його вірші. Ми щиро вдячні автору за його вірші, за слова, що ллються, неначе з самого серця, за любов до отчого краю.
Анатолій Кондратюк – не тільки поет-лірик, а й поет-патріот, сміливий і безкомпромісний. Світлий оптимізм переймає його поезії:
…Я твердо вірю : буде Україна 
 Упевнено стояти на Землі!
Blog Widget by LinkWithin

5 коментарів:

  1. Яка чудова зустріч пройшла у вашій бібліотеці, пронизана любов'ю і творчістю. Молодці!

    ВідповістиВидалити
  2. Автор - талановита і водночас скромна дюдина. У нього є ще багато гарних, проникливих віршів, що не увійшли до збірки.

    ВідповістиВидалити
  3. Гарні зустрічі дарують джерело духовності людям, які їх відвідують. Організовуйте такі зустрічі частіше і в душах кожного буде сяяти сонечко, а навкруги будуть квітувати чарівні квіти...

    ВідповістиВидалити
  4. Щира подяка автору збірки "Салют Бердичеву" Анатолію Кондратюку за його щирість, доброту, любов до рідного краю. А працівникам бібліотеки дякуємо за неперевершені хвилини зустрічі з поезією Анатолія Кондратюка.

    ВідповістиВидалити
  5. Вірші Анатолія Кондратюка неперевершені.Вони пронизані любов'ю до нашого чудового міста та людей,які творять його славу.

    ВідповістиВидалити