Ads 468x60px

06 лютого 2013

Леонід Гайдай: неповторний майстер комедії

У січні виповнилося 90 років від дня народження легендарного радянського режисера Леоніда Гайдая. За свої фільми Леонід Іович був удостоєний найвищих нагород і премій. Неважливо, вкотре ви дивитеся його фільм — це завжди смішно. Всього художник створив 18 картин, кожна з яких є по-своєму шедевром. Звичайно ж, дата – це не привід, щоб згадувавти про людину, тим більше, таку як Леонід Гайдай. Його не забули , а комедії такі ж смішні і цікаві, як і були колись. Герої Гайдая – Шурик, Трус, Балбес , Бувалий , здається, живуть поряд з нами. А фрази із кінострічок давно розтягли на цитати.
Згадати славетного майстра радянської комедії зібралися читачі ЦБ. Учасники мали змогу краще познайомитися з творчістю великого режисера, згадати та переглянути його легендарні фільми. Читачам була запропонована телевікторина на краще знання гайдаєвських кіноробіт. 
Не знайшлося жодного учасника, котрий би не дивився такі фільм як «Пес Барбос і незвичайний крос» , «Самогонники» , «Кавказька полонянка», «Діамантова рука», «Іван Васильович змінює професію», «Спортлото -82», «Операція «И» та інші пригоди Шурика»
З віком змінюється сприйняття сміху, але до цих шедеврів відношення не міняється. Сучасні режисери, котрі створюють римейки на фільми Гайдая , намагаються позмагатися з великим комедіографом, точніше – ввірвати шматок його слави. А, насправді , виставляють себе нездарами. І те, що Леонід Іович Гайдай - геній комедії, вже нікому доводити не потрібно.

Blog Widget by LinkWithin

2 коментарі:

  1. Комедии Л.Гайдая - неувядающая классика отечественного кино. Эти фильмы можно смотреть бесконечно.

    ВідповістиВидалити
  2. Знаю этот фильм наизустьи горжусь, что выросла именно на советских фильмах, а не как многие, на американских боевиках.
    СПАСИБО Великим Актёрам и гению - Гайдаю!

    ВідповістиВидалити