Ads 468x60px

14 лютого 2013

Вічна молодість святого Валентина, бо вічне кохання

Десь у глибині століть загубилась одна романтична легенда, пов’язана з іменем християнського мученика Валентина, який був несправедливо засуджений римськими язичниками до смертної кари. Не дивлячись на заборону імператора Клавдія, священик Валентин таємно вінчав закоханих, за що був ув’язнений. За вироком його повинні були стратити саме 14 лютого. Але, не дивлячись на жорстокі обставини, на порозі смерті Валентин не перестав думати про свою кохану – дочку тюремного наглядача і передав їй сповнене любові і ніжності послання. Ця дівчина теж його покохала. І любов ця зробила диво – Валентина було помилувано. Інша легенда розповідає, що Валентина було страчено саме 14 лютого.
Можливо, все було зовсім не так, але сьогодні це вже не так важливо. Важливо те, що всі закохані одержали своє свято. І хоча з тих пір пройшло вже багато часу, щороку в день святого Валентина закохані надсилають своїм коханим листи – зізнання і називаються вони «валентинками». Написавши своїй коханій зворушливі слова зізнання, святий Валентин не міг і припустити, що вони перетворяться у величезну кількість любовних записок. До речі найдавніша «валентинка» зберігається у Британському музеї в Лондоні. Ця листівка написана герцогом Орлеанським – Чарльзом у 1415 році, який того часу був ув’язнений у Лондонському Тауері і таємно відправив послання кохання своїй дружині.
І ми сьогодні сприймаємо цей день як можливість висловити свої почуття, зробити комусь сюрприз, подарувати маленький подарунок на знак симпатії. Центральна міська бібліотека зробила подарунок своїм читачам - ми провели конкурсно – розважальну програму для молоді «Посилає Амур нездоланні спокуси». Такі зустрічі у нас уже давно стали традиційними. Адже ми приділяємо велику увагу організації змістовного дозвілля молоді. Сьогодні в нашій грі прийняли участь 2 команди. Прекрасну половину людства у нас представляли учениці 10 класу ЗОШ №11, а джентльменів ми запросили з іншого навчального закладу - НВК №4. Обидві команди прийшли з групами підтримки, які активно підтримували своїх учасників та вболівали за них. У ході гри і учасники , і учасниці показали не тільки свій інтелект та ерудицію, але й вразили нас своїми артистичними здібностями, кмітливістю, винахідливістю та почуттям гумору.
Blog Widget by LinkWithin

12 коментарів:

  1. Відповіді
    1. Нам приємно, колеги, що ви заходите на наш блог, будемо обмінюватися досвідом роботи.

      Видалити
  2. Часто бываю на мероприятиях в городской библиотеке. Вы молодцы! Высокий уровень, всегда актуально и интересно.

    ВідповістиВидалити
  3. Прикольно конкурс пройшов=)

    ВідповістиВидалити
  4. Відповіді
    1. Ми також отримали масу задоволення від спілкування з учасниками нашого святково-розважального конкурсу. Ви молодці!

      Видалити
  5. Втаємо зі святом кохання. Молодці!!! Оригінальний провели конкурс, саме такі заходи надовго запам'ятовуються учасникам. Нехай щастить і учасникам, і організаторам конкурсу.

    ВідповістиВидалити
  6. Вітаємо зі святом Валентина
    Із чудовим днем любові
    Щирі сердечні вітання,
    Хай буде у житті доволі
    І ласки й ніжності й кохання!

    ВідповістиВидалити
  7. Дійсно, свято всіх закоханих вже стало традиційним у нашій бібліотеці. Кожного разу бачиш молоді, щасливі, веселі обличчя і сам заряджаєшся енергією молодості:-) І як би не склалася доля "Валентинів", хотілося б, щоб така романтична пригода назавжди залишилася у спогадах учасників!

    ВідповістиВидалити
  8. Цікавий захід у Вас. Деякі ідеї можна взяти до уваги. Молодці! Так тримати! Нехай, Ви будете прикладом для наслідування, а ми Вас завжди будемо підтримувати...

    ВідповістиВидалити