Ads 468x60px

05 вересня 2013

Ліб-моб «Це моя бібліотека!»

Щоб привернути увагу до бібліотеки і бібліотечної професії в цілому, здивувати перехожих, зарядити їх позитивом і веселим настроєм, бібліотечні працівники Бердичівської міської ЦБС вирішили провести ліб-моб «Це моя бібліотека!», основу якого складає бліц-опитування перехожих «Як пройти в бібліотеку?».
Готуючись до проведення акції, бібліотекарі ставили за мету з’ясувати, наскільки популярна бібліотека в місті, а також залучити нових користувачів.
Для проведення акції підготували візитки бібліотеки і друковану рекламну продукцію. Бібліотекарі вийшли «в народ»: група моберів (тобто учасників) на вулицях Бердичева задавали випадковим перехожим просте запитання: «Як пройти в бібліотеку?». Бібліотекарі опитували респондентів різного віку та в різних місцях: на вулицях, магазинах, зупинках тощо. Під час проведення ліб-мобу, усі , хто відповідав на запитання, отримували візитки бібліотеки. Для тих, хто ще не став її читачем, вони стали запрошенням записатися до місцевої книгозбірні. А тим, хто давно не був у бібліотеці - нагадуванням її відвідати. Перехожі посміхалися, дякували, обіцяли завітати в бібліотеку. Поспілкувавшись з людьми, бібліотекарі залишилися задоволені , що бібліотеку в місті знають, люблять і відвідують. Але були й такі перехожі, котрі не знали, як пройти в бібліотеку. Шкода!..
Ліб-моб «Це моя бібліотека» пройшов на «Ура»! Хороший настрій, бадьорий командний дух були в цей день вірними супутниками учасників цього незвичайного заходу.
Blog Widget by LinkWithin

3 коментарі:

  1. Дуже приємно читати про такі акції. Людям розповіли і себе показали. Нехай ваша праця дає гарні плоди і збільшується число ваших читачів.

    ВідповістиВидалити
  2. Це дуже правильно, що ви проводите такі опитування. Таким чином у людей викликається цікавість та заохочення відвідувати бібліотечні установи.

    ВідповістиВидалити
  3. Людям потрібно бути поінформованими.Саме таку інформацію про бібліотеку отримала прогулюючись містом, в якому я живу недавно. Хочу розпочати власну справу і думаю, що міська бібліотека мені допоможе дізнатися про новинки в приватному бізнесі. Так, тримати. Я стала вашим читачем.

    ВідповістиВидалити