Ads 468x60px

18 лютого 2015

Час вибрав їх

15 лютого наша країна відзначила День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. У цей день, 26 років тому, з Афганістану була виведена остання колона радянських військ. Довга афганська війна закінчилася. Через цю війну пройшло більше, як півмільйона військовослужбовців, з них 150 тисяч - українці.
Нашим воїнам довелося дивитися смерті в обличчя, довгі місяці бути під ворожим прицілом. Війна в Афганістані продемонструвала найкращі якості наших солдат: військову дружбу, взаємодопомогу, хоробрість, героїзм, глибоке почуття патріотизму.
До цієї дати бібліотекарями Бердичівської міської ЦБС було проведено цикл заходів.
Для старшокласників ЗОШ №5 бібліотекарі ЦМБ для дорослих підготували презентацію «Їм сурми не грали, коли за чужі країни воювали», під час якої учні дізналися про те, як виконували свій інтернаціональний обов’язок в республіці Афганістан наші солдати і офіцери.
Працівники філії № 6 спільно з бібліотекарем будівельного ліцею №3 провели патріотичну годину «Час вибрав їх», у ході якої студенти дізналися хронологію афганських подій, про пам'ятники воїнам-інтернаціоналістам, що встановлені по всій Україні. Книги, представлені на виставці «А біль Афгану – навіки», познайомили присутніх з героїчними подіями в Афганістані.
Не залишили байдужими нікого поетичні рядки воїнів - інтернаціоналістів Олександра Стовби та Костянтина Оборіна , які читали Грицюк Евген та Лупіна Аліна.
Всі ці заходи були присвячені подіям, що стали вже історією, але ми зобов'язані про них пам'ятати. Про тих, хто живе сьогодні серед нас, і про тих, кого вже немає.
Blog Widget by LinkWithin

2 коментарі:

  1. Була війна жорстока і кривава.
    Горів вогонь і забирав життя
    Учасникам боїв довічна буде слава!
    І вічна пам’ять тим, хто йшов без вороття. Це була чужа для нас війна.Кремль посилав наших дітей на смерть,заради своїх амбіцій.

    ВідповістиВидалити
  2. Війна завжди забирає найкращих. Нехай це лихо більше ніколи не повторюється. Дякуємо колеги, за заходи присвячені цим подіям.

    ВідповістиВидалити