Ads 468x60px

25 лютого 2015

Дива ручної роботи

Ми завжди вважали, що добре знаємо своїх читачів, їхні літературні смаки і погляди. Нас зацікавило, а чим вони полюбляють займатися у свій вільний час, яке мають хобі? І навіть не могли собі уявити, що серед них виявилось так багато талановитих людей, які творять справжні дива. Бібліотекарі абонементу вирішили організувати виставку поробок «Дива ручної роботи».
Люди з радістю відгукнулись на пропозицію, стали приносити свої вироби. Тут і вишивка, і в'язані речі, і ажурні серветки, створені гачком і шпилькою для волосся, і кухонні прихватки з аплікаціями, і вироби з бісеру, і картини з акварелі та модні ляльки-Тільди.
Читачка Валентина Вронська часто дарує нам чудові прихватки, які зроблені з фантазією і любов’ю. Ці яскраві і практичні вироби завжди прикрасять інтер’єр кухні і є незамінними помічниками для будь-якої господині. Вони можуть стати оригінальним подарунком до свята. Сьогодні яскраві прихватки прикрашають нашу виставку.
У свої вишивки викладач аграрного ліцею Олена Магденко вклала частинку своєї душі, виглядають вони як справжні шедеври.
Завідувачка дитячої реанімації Тетяна Варчук плете зі звичайних ниток неповторну красу - ажурні серветки.
 
Вишивка, вироби з бісеру, прихватки з аплікаціями, в’язані речі, ажурні серветки давно відомі в Україні як різновиди декоративно-прикладної творчості, а ось тільдоманія є новим напрямком у рукоділлі. Стиль Тільда, придуманий дизайнером Тоні Фіннангер, полюбився багатьом в Україні. Дивних ляльок-Тільд робить наша читачка Катерина Купець. Весь одяг, аксесуари для своїх поробок вона виготовляє власноруч і, як правило, в єдиному екземплярі. Тонка робота, авторська вигадка, комбінування різних тканин, - все це створює стильний і неповторний образ її ляльок. 
Книги, представлені на виставці, можуть допомогти усім бажаючим зануритись у світ рукоділля. Виставка чудових поробок внесла в бібліотечний інтер’єр нотку домашнього затишку і тепла.
Ми бажаємо нашим майстриням творчого натхнення і подальших успіхів в їхніх захопленнях.
Blog Widget by LinkWithin

2 коментарі:

  1. Ми цінуємо речі, які виготовляються своїми руками. Відвідувачів нашої бібліотеки ми змалечку привчаємо до мистецтва, яке створюється власноруч і у нас є вже певні результати. Дякуємо усім.

    ВідповістиВидалити
  2. Ми вважаємо, що не залежно від віку, свої творчі здібності необхідно розкривати і віддавати людям.

    ВідповістиВидалити