Ads 468x60px

21 квітня 2017

Добрий день, книжковий тиждень

«Читаємо: формат не має значення» - під таким девізом пройшов Тиждень дитячої та юнацької книги в центральній міській бібліотеці. З нашими юними користувачами ми провели цикл цікавих та змістовних заходів, що мали на меті не тільки залучити учнів до читання, а й перетворити нашу бібліотеку в справжній храм Книги, в якому кожнен читач почуватиме себе  комфортно і затишно. Це була захоплююча мандрівка юних читачів  у світ її величності Книги.
Шестикласники ЗОШ №8  та ЗОШ № 5 пройшлися звивистими стежками літературного лабіринту: «Подорожуємо Бібліомістом». Для того, щоб вийти з лабіринту учасникам подорожі  довелося наполегливо попрацювати: пригадати, який складний шлях пройшла книга у її розвитку, дати відповіді на питання вікторини про літературних та казкових героїв, історичні події та бібліотечні терміни.
Щоб подолати наступну перешкоду, учням потрібно було відповісти на питання вікторини «На островах довідкових видань», у ході якого на швидкість потрібно було знайти тлумачення того чи іншого слова, підібрати синоніми чи антоніми до заданих слів. Найспритніші та найактивніші учасники були нагороджені призами.
А ще  учасники заходу спробували себе в ролі продавців книжкових крамниць. Їм потрібно було прорекламувати книгу так, щоб покупець одразу захотів її купити. 
Приємно відмітити, що юні книголюби, лише декілька хвилин потримавши книгу в руках, зробили їй таку рекламу, що книгу дійсно хотілося придбати. Але, виявилось, що рекламувати товар (в нашому випадку – книгу) не так вже й  легко. Далеко не усім це вдалося зробити гарно. Деякі учасники конкурсу зауважили, що навіть не уявляли, як це важко.
Учнів ЗОШ № 7 ми запросили на екскурсію до бібліотеки та бібліотечний урок-діалог: «Книга та інтернет: за і проти». 
Під час зустрічі ми ознайомили присутніх з новими надходженнями, які отримала наша бібліотека. Приємно відмітити, що серед новинок є видання, на які вже давно очікували наші читачі. Це такі книги:  Валентин Берд «Все починається в тринадцять», Маркус Зузак «Крадійка книжок», Джон Грін «Провина зірок», Джонатан Фоєр «Дуже голосно і неймовірно близько», Ренсом Ріґґз «Дім дивних дітей» та багато інших захоплюючих творів. Усі вони чекають на свого читача у нашій бібліотеці. А тим, хто хоче зробити бібліотеці та нашим читачам приємний сюрприз і подарувати  свою вже прочитану книгу, нагадуємо, що  акція «Подаруй бібліотеці книгу» триває. Долучайтеся!
Blog Widget by LinkWithin

0 комент.:

Дописати коментар