Ads 468x60px

03 травня 2017

Дорогою правди і любові

Вже давно стало доброю традицією запрошувати  письменників на гостину до нашої літературної вітальні. Цими днями  список почесних гостей  нашої бібліотеки поповнився  ще одними  цікавим  іменем. Це – наш земляк, поет Петро Володимирович Носаль. В центральній міській бібліотеці пройшов творчий вечір поета «Дорогою правди і любові». Петро  Володимирович – член Житомирської обласної організації Національної спілки письменників України та обласної спілки журналістів, лауреат Міжнародного літературного фестивалю в Ялті 2012 року. Є художнім керівником групи «Ветеран», що приймає участь у різних концертних програмах області.  

Народився  поет в селі Гальчин Бердичівського району, закінчив Половецьку середню школу.  І хоча вже давно виїхав з рідного села, думками він завжди повертається до рідного порогу,  до найдорожчих людей. Адже  рідний край починається від  батьківської хати, калини коло вікна, барвінку, що ніжно стелиться у саду. Дитячі спогади вилились у такі поезії:  «В своє село завжди я повертаюсь», «Журавлиний плач»,  «Я стою біля тину» тощо.
Народився майбутній поет у багатодітній родині, де було десять дітей. Два брати  його теж віршують. За професією Петро Володимирович – економіст, а за покликом душі і серця - поет.  Він  є автором  9 поетичних  збірок. Перша збірка «Сніп життя» вийшла в 2008 році у видавництві «Рута».  З того часу автор щороку радує своїх читачів новою збірочкою.  У 2016 році вийшла дев’ята збірка, що має назву  «Тепло сердець».
Петро Володимирович - ніжний і трепетний лірик. Майже в усіх його поезіях    оспівані три найдорожчі образи: Україна, мама, кохана. Якщо зазирнути в поетову криницю Кохання, то відчувається, якою ніжністю й вірністю наповнений кожний рядок, яким щедрим є поетове серце, що вкотре не втомлюється повторювати:  «люблю».
На зустрічі були присутні  читачі, друзі, знайомі та однокласники поета.  Багато теплих слів на адресу автора сказала  його вчителька  Феодосія Василівна Вакарюк, його однокласники та односельчани.
Інтерв'ю з автором можна побачити тут
Від імені всіх шанувальників поетичного слова ми бажаємо автору наснаги та нових творчих злетів. Хай множаться збірки, хай більшає шанувальників, а  вірші продовжують кликати у світ прекрасного.
Blog Widget by LinkWithin

0 комент.:

Дописати коментар