Ads 468x60px

31 травня 2017

Бібліотека згуртовує громаду

В центральный міській бібліотеці відбувся триденний тренінг «Соціальна згуртованість, мобілізація внутрішньо-переміщених осіб. Проектна діяльність та розвиток громад». Навчання проходило  в рамках проекту «Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення України». Проект впроваджує Міжнародна організація з міграції  (МОМ).

Для участі у тренінгу ми запросили активних громадян нашої громади - людей різного віку і професій. Серед них – представники місцевих громадських організацій, бібліотекарі, вчителі, психологи, студенти, а також ВПО. Так зібралася наша стартова команда. Тренери МОМ Марія Тищенко та Олег Лащук протягом трьох днів  навчали учасників тренінгу, як писати проектні заявки, наводили приклади успішних проектів.

Цікавою і корисною виявилась рольова гра «Презентація для ліфта», завданням якої було - представити свій проект за одну хвилину. Аналізуючи помилки учасників, ми набиралися такого потрібного нам досвіду.

Нові ідеї народжувались  під час Світового кафе (The World Café). Це не просто активна форма навчання, це дуже простий процес взаємодії, спрямований на широкий обмін думками, ідеями та досвідом.
Проекти МОМ направлені саме на допомогу ВПО – людям, які у зв’язку  з початком воєнних дій  на Донбасі змушені були покинути рідні домівки. Наша громада прийняла до себе близько 800 ВПО. З багатьма з них ми уже не перший рік співпрацюємо. Тому певний досвід у нас є, також є деякі напрацювання. В рамках проекту ми плануємо залучити якомога більше членів нашої громади, в тому числі ВПО, дітей-сиріт, дітей з інвалідністю та інші соціально уразливі групи.
Під час тренінгу у ході дискусій з’явилися нові ідеї, які ми плануємо втілити в рамках проекту. Сподіваємося, що заходи, які ми разом запланували і втілюватимемо в життя, ще більше згуртують нашу громаду. 
Blog Widget by LinkWithin

0 комент.:

Дописати коментар