Ads 468x60px

03 лютого 2014

Реабілітовані історією

У сучасному свiтi, незважаючи на переможну ходу електронних носiiв iнформацii, книга залишається найбiльш поширеним i найдоступнiшим iнформацiйним джерелом.  Хочемо надати вам інформацію про нову літературу, яку нещодавно одержали, яка може вас зацікавити та бути корисною :
Реабілітовані історією [Текст] : у 27 т. Житомирська область :  у 7 кн., кн. 6 / голов. редкол.: П. Т. Тронько (голова) та ін. ; обл. редкол.: В. С. Балюрко [та ін.] ; наук.-ред. група: Л. А. Копійченко (кер.) [та ін. ; упоряд.: Л. А. Копійченко, Д. Я. Самолюк, Є. Р. Тіміряєв] ; Нац. акад. наук України [та ін.]. - Житомир : Полісся, 2013. – 693, [3] с. : фото, карти, табл. -(Науково-документальна серія книг). - Ім. покажч.: с. 627-630. - Геогр. покажч.: с. 631-688. - Перелік док.: с. 689-690. - Скор.: с. 691-692. - Бібліогр. в підрядковій прим. - ISBN 978-966-655-665-6 : 96.00 грн.
Увазі читачів пропонуємо шосту книгу тому «Реабілітовані історією. Житомирська область», яка нещодавно надійшла до нашого книжкового  фонду. Вона продовжує висвітлення трагічних подій в історії України і області, пов’язаних з політичними репресіями 1917 – 1980-х років ХХ століття, і присвячується вшануванню пам’яті та відновленню історичної справедливості щодо мільйонів громадян колишнього Радянського Союзу, які стали жертвами тоталітарного режиму. Книга складається з п’яти розділів. У першому з них – «Як це було» - розкривається механізм проведення репресій на Житомирщині у 1937 – 1938 рр.
У розділі «Наші видатні земляки» розповідається  про долі відомих особистостей, які народилися або проживали на Житомирщині та були репресовані. Тут же ви знайдете цікаву розповідь про міського голову Житомира, талановитого літератора Івана Петровича Вороніцина та релігійного діяча Івана Васильовича Успенського, який користувався великим авторитетом серед мирян єпархії.
Розділ «Згадаємо поіменно» вміщує короткі біографічні довідки про репресованих уродженців і жителів Житомирської області – 5686 осіб, прізвища яких починаються з літер Р (частково), С, Т, У і 206 фото репресованих із сімейних архівів та архівно-слідчих справ.
У розділі «Мовою документів» подаються 25 оригінальних документів цього періоду та 7 спогадів репресованих і свідків тогочасних подій, які доповнюють і підтверджують викладене в попередніх розділах. Документи в основному публікуються вперше.
Розділ «Науково-довідковий апарат» містить географічний та іменний покажчики, перелік документів, список скорочень.
Книга призначена для науковців, викладачів, студентів, учнів, краєзнавців, а також усіх, хто цікавиться історією України і Житомирщини.
Blog Widget by LinkWithin

5 коментарів:

  1. Читач бібліотеки4 лютого 2014 р. о 16:51

    Ця книга - особлива. Жертвам комуністичного режиму - вічна память!

    ВідповістиВидалити
  2. Відвідувач бібліотеки5 лютого 2014 р. о 16:10

    Буду в бібліотеці, то візьму цю книгу для читання, щоб знати історію своїх земляків

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ми повинні знати і пам"ятати трагічні сторінки нашої історії, щоб не допустити їх повторення. Звертайтеся, книги є у фондах нашої ЦБС,

      Видалити
  3. У нашій бібліотеці дуже часто цікавляться такою інформацією. Жителі мікрорайону приходять самі і запрошують знайомих, щоб виписати інформацію про своїх знайомих і родичів, які загинули у трагічних подіях.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. На жаль, в історії нашої країни ще багато білих плям. Тому ми повинні використовувати будь-яку можливість, щоб закрити ці прогалини. А завдання бібліотекарів - інформувати читачів про кожну нову таку книгу, з якої вони можуть дізнатись щось нове про своїх рідних чи знайомих.

      Видалити