Ads 468x60px

17 лютого 2014

Солдат війни не вибирає

Щорічно 15 лютого відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, який був введений Указом Президента 11 лютого 2004 року.
Події, пов’язані майже з 10-річним перебуванням Обмеженого контингенту радянських військ на території Афганістану, є однією з найбільш трагічних сторінок в новітній історії. Ми пам’ятаємо всіх, хто в цій жорстокій війні залишився вірним військовій присязі. У цей день ми віддаємо шану тим солдатам і офіцерам, які з честю та гідністю виконували свій військовий обов‘язок у горах Афганістану, пустелях Іраку, при врегулюванні конфлікту в Югославії та в інших вибухонебезпечних точках світу.

Біля могил загиблих лунають промови, звучать клятви, молитви. Майже в кожному українському місті і селі встановлено їм пам'ятники, пам'ятні знаки, у храмах служать по них панахиди.
 
Нікого з нас не можуть лишити байдужими страшні цифри: кожний четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, - наш співвітчизник, і кожний четвертий із тих, хто не повернувся з Афганістану, - також наш співвітчизник.

Віват усім, хто повернувся з поля брані
З Єгипту, Сирії, Анголи, Сомалі,
Хто бачив смерть в крутих горах в Афгані,
І тим, хто не прийшов до рідної землі,
Кого не стріла рідна мати на порозі…
І хай торочать злії язики,
Залишитесь Ви в пам’яті народу
Синами рідної Вітчизни навіки!
Blog Widget by LinkWithin

1 коментар: