Ads 468x60px

12 лютого 2014

Щастя - це...

Відповісти на це питання найкраще могли б чоловіки, але їх фантазії, як відомо, безмежні. «Жінка – це запрошення в щастя»,- говорив Шарль Бодлер, французький поет. Це одна з формул чоловічого щастя.
А яким бачать своє, жіноче щастя жінки міста Бердичева?У п’ятницю, 7 лютого в центральній бібліотеці відбулась зустріч (тренінг) практичного психолога Олени Юріївни Лакізюк з представницями прекрасної статі нашого міста. Цей тренінг проводився в рамках проекту «Ми обираємо здоров’я», який переміг у Всеукраїнському конкурсі проектів співпраці бібліотек з місцевими громадами і буде реалізовуватися у місті Бердичеві на протязі чотирьох місяців.
Завдяки старанням психолога тренінг проходив дуже жваво і рухливо. Олена Юріївна пояснила на прикладі матрьошки, що жінка складна та багатогранна. На роботі вона одна, дома - інша, а з подругами – зовсім інша.
Спочатку жінки познайомились одна з одною, називаючи власне ім'я та якість характеру, яка їй притаманна.
Наступним завданням було: за хвилину якомога більше раз потиснути одна одній руку, щоб відчути тепло рук та поділитися ним з іншими.
Дуже цікавим і нелегким було завдання, коли кожну учасницю необхідно було зобразити у вигляді квітки, з якою вона асоціюється у оточуючих та описати так учасницю, щоб усі інші зрозуміли про кого йде мова.


Крім цього, психолог дала жінкам декілька порад. Вона попросила написати на аркуші паперу імена трьох людей, за яких вони несуть відповідальність. Учасниці написали імена своїх дітей, батьків, чоловіків і лише деякі віднесли до цього списку себе.
Фахівець пояснила, щоб бути опорою і підтримкою близьким та рідним треба, в першу чергу, подбати про себе. Взагалі щастя можливо лише за умови нашого доброго здоров'я.
Так крок за кроком жінки підійшли до найголовнішого – формули жіночого щастя.
Тож яке воно ЖІНОЧЕ ЩАСТЯ?!
По завершенню тренінгу вдалося з’ясувати, що однієї формули для усіх не існує, але основними компонентами для запоруки жіночого щастя є любов, здоров’я і благополуччя рідних та близьких людей, реалізація себе як особистості.
Blog Widget by LinkWithin

2 коментарі:

  1. Шановні колеги! Цікаво було відчути ту енергетику, яка панувала у вас на тренінгу, бо фотографії з вашими щасливими обличами її передають.Особливо мені, було цікаво відкрити для себе використання матрьошки.

    ВідповістиВидалити
  2. Ми завжди запрошуємо на наші тренінги цікавих, неординарних особистостей, які щоразу створюють особливу атмосферу свята у нашому залі. А пані Олена - не тільки гарна жінка і чудовий психолог, а й дуже цікавий співрозмовник, до того ж вона ще й пише приникливі вірші.

    ВідповістиВидалити