Ads 468x60px

18 травня 2017

Інформаційний ярмарок «Реформа в дії»


В Україні триває децентралізація. Деякі райони вже створили об’єднані територіальні громади (ОТГ), інші ще вагаються, тому, що не знають, що це дасть їхній громаді. Подібні реформи – це  складний і довготривалий процес, який потребує  серйозної інформаційної підтримки.
Наша бібліотека спільно з ГО «Молодь обирає життя» провела інформаційний ярмарок «Реформа в дії», який відбувся в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні». На зустріч з місцевою громадою ми запросили експертів з Асоціації міст України, а також тих, хто вже створив ОТГ і може поділитися певним досвідом.

В учасників ярмарки виникло багато запитань щодо ОТГ. Усі присутні активно долучилися до діалогу, у ході якого отримали відповіді на такі питання:
  • Як формується ОТГ
  • Як працює Рада ОТГ
  • Які адміністративні послуги будуть надавати ОТГ.

Цікавило учасників також, як будуть розподілятися кошти  ОТГ.  Проблемним є питання освітньої мережі. Багатьом було цікавило почути, як будуть функціонувати опорні школи і де будуть створені школи-філії.

Створення ОТГ – це не просто крок вперед у розвитку громади села чи міста, це - покращення добробуту громадян, адже частина коштів від державних органів буде передана органам місцевого самоврядування. Такі ярмарки сьогодні дуже потрібні, адже під час подібних зустрічей ми отримуємо таку потрібну і корисну інформацію, яка спонукатиме нас до правильних дій, а значить, і до кращого майбутнього. Зустріч пройшла дуже жваво, адже  питання децентралізації наразі є дуже важливим і актуальним.


Blog Widget by LinkWithin

0 комент.:

Дописати коментар