Ads 468x60px

29 травня 2015

На крилах пісень Юрія Рибчинського

Коли в ефірі звучить гарна пісня – можна впевнено сказати, що слова до неї написав Юрій Рибчинський. Дотепний і мудрий улюбленець мільйонів нещодавно відсвяткував своє 70-річчя. Його пісні вражають неповторністю і самобутністю стилю. Ю. Рибчинський належить до тих небагатьох людей, які вважають себе щасливими. Він щасливий, що народився, щасливий, що живе і займається улюбленою справою. Народний артист України, заслужений діяч мистецтв, поет сценарист, драматург – він 15 разів ставав лауреатом фестивалю « Пісня року». Кожен свій твір Рибчинський створює як Пігмаліон Галатею. Юрій Євгенович не приховує, що обожнює жінок і живе для них. Він той скрипаль, який одвічно кожній дарує пісню і кожній зраджує. Тому що, за його словами, « ніяка жінка не зрівняється з віршами, що можуть народитися на чистому аркуші паперу». І ці вірші творить він сам. Але поезія прекрасна, і жінки з легкістю прощають Маестро таку перевагу у життєвому виборі.
На думку поета не існує формули натхнення як і формули щастя. Головне в житті – не зраджувати самому собі. У Юрія Рибчинського можна повчитися життєвій філософії: « В житті мало речей, які несуть справжнє задоволення – це релігія, музика і поезія».
Справжні шанувальники пісенної творчості Ю.Є. Рибчинського зібралися в стінах бібліотеки. Як представники старшого покоління, так і молодь мали змогу вкотре насолодитися чудовими піснями. Вже стали класикою пісні, написані у співавторстві з І. Покладом: « Дикі гуси», « Зелен клен», « Чарівна скрипка», « Тече вода», « Скрипка грає» та ін.. Поет уміє бути сучасним. Його « Дівчина - весна» , « Моя Україна», « Перемога», « День народження», « Первая любовь» « Кукушка» ( перелік можна продовжувати ) - яскравий тому доказ. Саме Юрій Рибчинський сьогодні визначає рівень пісенної культури України.
Працівникам бібліотеки дуже хотілося б, щоб молоде покоління, відвідуючи подібні заходи, саме через книгу розвивало свої творчі здібності. Тому що, як сказав Ю.Рибчинський: « … не можна змусити молоде покоління любити поезію та літературу, як не можна насильно зробити людину щасливою. Якщо ця потреба не виникла в період переходу від дитинства до юності, або в період першої закоханості, то в подальшому навряд чи людина по-справжньому полюбить це».
Юрій Євгенович закоханий в життя. Принциповий, неординарний, неперевершений оптиміст Маестро Рибчинський завжди на висоті. Його пісні чарують, дарують гарний настрій і позитивні емоції.
І ми - вдячні шанувальники летимо з ним на крилах його пісень.
Спасибі, Юрію Євгеновичу, що ви у нас є. Многая вам літа і вічної весни в душі!
Blog Widget by LinkWithin

0 комент.:

Дописати коментар