Ads 468x60px

06 серпня 2015

Азбука вулиць, проспектів, доріг…

Усі ми живемо у світі, де треба дотримуватися певних норм і правил. Не виключення і правила поведінки на дорозі. Саме дотримання їх – це збережене здоров’я та життя людини. Нерідко винуватцями дорожньо-транспортних випадків є самі діти, що грають поблизу доріг, переходять вулицю або катаються на велосипедах у недозволених місцях. Як не прикро, але щороку понад 4 тисячі неповнолітніх отримують травми внаслідок дорожньо-транспортних пригод. Адже закон вулиць і доріг дуже суворий і не прощає, якщо пішохід іде вулицею, нехтуючи правилами.

5 серпня відзначається Міжнародний день світлофора на честь події, що відбулася в 1914 році в американському місті Клівленд. Саме там з'явився перший попередник сучасних пристроїв. Назва його походить від слів «світло» і «форос». Отже, у перекладі на нашу мову «світлофор» означає: той, що несе світло. Всі ми мали змогу неодноразово переконатися, що вони дуже допомагають людям, полегшуючи рух містом.
Сьогоднішнє засідання клубу «Доброносиків» було присвячене Дню народження світлофора. Готуючись до нього, ми мали на меті закріпити знання дітей про дорожній рух і правила безпечної поведінки на вулиці.
Діти з задоволенням прийняли участь у грі-конкурсі «Твій друг –світлофор». Всі учасники розділилися на три команди: команду «червоних», «жовтих» і «зелених».
«Доброносики» активно відповідали на питання вікторини «Діти і дорожній рух», добре справилися із загадками. Найбільше емоцій і вражень викликала естафета «Автомобіліст за кермом».
Черговий конкурс «Марки автомобілів» показав, що наші «доброносики», не дивлячись на свій юний вік, дуже добре розбираються в марках автомобілів. Цікаво, що дівчата знають марки авто не гірше за хлопців. Журі було важко працювати, адже всі команди приймали активну участь у конкурсах і показали гарні знання та ерудицію. В результаті з невеликим відривом перемогла команда «червоних».
 Сподіваємося, що всі учасники конкурсу будуть дисциплінованими пішоходами, а згодом, можливо, і водіями. Ми бажаємо, щоб усім вам в дорозі завжди горіло зелене світло.
Blog Widget by LinkWithin

0 комент.:

Дописати коментар