Ads 468x60px

25 грудня 2015

Зустріч з письменницею Жанною Куявою

Несподівано до бердичівської бібліотеки для дорослих завітала письменниця, член Національної спілки журналістів та член Національної спілки письменників України, володар спецвідзнаки літературного конкурсу «Коронація слова 2012», дипломант «Коронації слова 2013» – Жанна Володимирівна Куява. Сучасний читач знає її, як авторку романів «Нічниця», «З медом полин», «Дерево, що росте в мені», «Гордієві жінки». Не кожна людина, а тим більше молода - гідна, щоб її ім'я було занесене в енциклопедію. Ім'я ж нашої гості є в енциклопедії Сучасної України. Народилася Жанна Володимирівна на День Тетяни- 25 січня 1980 року. Ї письменницький талант з’явився вже тоді, коли вона навчалась у педагогічному училищі міста Володимир-Волинський. Після його закінчення майбутня письменниця чотири роки працювала вчителем. За цей же час вона здобула вищу освіту на педагогічному факультеті Волинського національного університету імені Лесі Українки. Жанна має такий багатющий мовний запас, такий філософський підхід до творчості, що сама пробує себе на письменницькій ниві.
За перший роман «Нічниця» авторка у 2012 році була удостоєна спеціальної відзнаки літературного конкурсу «Коронація слова» «За ексклюзивний жіночий твір». Не менш популярною у читачів є друга книга – «Із медом полин», за яку у 2013 році письменниця стає дипломантом у Міжнародному конкурсі «Коронація слова». У 2014-му році Жанна Куява удостоєна спеціальної відзнаки за психологічну глибину та розкриття міжособистісних стосунків у цьому ж конкурсі за свою третю неоціненну літературну спробу – роман «Дерево, що росте в мені». 
На зустріч з молодою авторкою прийшли ті, хто вже був знайомий з її творчістю, та ті, хто відкрив для себе це ім’я вперше.
Своїми враженнями про прочитані книги поділилися Світлана Столярчук та Валентина Сливоцька.
Дуже цікаво і щиро наша гостя відповідала на запитання. На всіх присутніх Жанна Куява справила враження людини енергійної, креативної, відвертої, яка полюбляє дуже багато подорожувати Україною за кермом автомобіля. 
Незважаючи на те, що на вигляд це маленька, тендітна жінка , але в неї почуваються велика сила, рішучість та цілеспрямованість. Ті, хто прочитав хоч одну книгу талановитої молодої авторки з нетерпінням будуть чекати появи її нових творів. Ми раді, що пані Жанна, завітала до нашого старовинного міста, до нашої бібліотеки. Сподіваємось, що ця зустріч не остання.
Blog Widget by LinkWithin

0 комент.:

Дописати коментар