Ads 468x60px

18 листопада 2013

Мандруємо Україною. Зупинка «Буки»

Після висадки нашого «бібліотечного десанту» у Пирогово, ми продовжили наші екскурс-розвідки мальовничими куточками України. 
Наша наступна зупинка – село Буки, що на Київщині. Виявляється, щоб потрапити у казку, не потрібно їхати за тридев’ять земель.
Ми навіть не здогадувалися, що поруч з нами, у сусідній Київській  області, є такі чудові місця.Чим відоме, і чим же приваблює туристів сьогодні це невеличке  українське село.
Про нього, можливо,  ніхто б і не дізнався, якби не діяльність бізнесмена і мецената, власника  агропромислової  корпорації «Сквира» Івана  Миколайовича Суслова.  Саме завдяки йому були здійснені всі перетворення у селі Буки. У декорі будинків часто можна зустріти цифру «7», яку Іван  Суслов вважає своїм щасливим числом (його ініціали складаються в українське слово «СІМ», він сам сьома дитини в родині). Сьогодні тут  діє центр відпочинку й архітектури, устаткуванню якого можуть позаздрити аналогічні  парки у великих містах.  Ландшафтний парк був закладений на берегах річки Роставиця у 1996 році.
Храмовий комплекс був споруджений у 2000 році 
Річку розчистили від сміття, яке вивозили тоннами. Мальовничі пороги і скелясті береги Роставиці були перетворені в дендропарк з великою кількістю містків, фонтанів, альтанок і різноманітних скульптур. Було насаджено багато видів дерев і кущів, квітів.
Різноманітні скульптури можна зустріти по всьому парку 
Серед  різномаїття скульптур нам було приємно «зустріти»  Максима Горького
Арка бажань
Щоб потрапити на територію приватних будівель, потрібно переїхати дамбу, через яку переливається вода – спеціально для того, щоб гості не завозили на колесах бруд.
Нашу подорож парком супроводжував екскурсовод. Завдяки його захопливій і змістовній розповіді, наша екскурсія була насиченою та цікавою.  Ми поверталися додому сповнені нових вражень  від побаченого і почутого.
Blog Widget by LinkWithin

2 коментарі:

  1. Чудовий парк, вдалий у вас був відпочинок. Дай, Боже, побільше таких Суслових в Україну.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дуже похвально, що є такі меценати в Україні як Іван Суслов, який живе не тільки власним життям, а ще й дбає про більше. Відвідування таких прекрасних місць нашої країни завжди залишає багато позитивних емоцій.

      Видалити