Ads 468x60px

19 листопада 2014

Народна медицина та традиції українців

Фітоетнологія українців через казки і легенди, музичний і словесний фольклор, витвори давнього мистецтва дійшла до наших днів. Якщо заглянути до скарбниці народної мудрості, можна отримати силу, таку необхідну кожному сьогодні, в епоху надшвидкостей, стресів і хвороб. Сьогодні потрібно мати інформацію про будь-який метод лікування і розуміти, що саме необхідно змінити у своєму способі життя для оздоровлення. Саме за такою темою проходив День інформації в центральній бібліотеці.
Повідомлення про деякі цікаві факти з історії народної медицини зробила провідний бібліограф Ольга Галицька. Цікавим доповненням до її виступу була презентація про окремі періоди і особливості народної цілительської діяльності праукраїнців і українців, про їх унікальні здібності і героїзм.
Гість, якого ми запросили, професійний, досвідчений фахівець в галузі фітотерапії і гомеопатії Валерій Вишневський в доступній формі розповів про сучасні методи лікування природними ліками. Сьогодні це дуже важливо тому, що багато пацієнтів від традиційного хімічного лікування мають алергію або інші ускладнення. Дуже цікаво доктор розповів про сучасну концепцію здоров’я. По суті це концепція, яка базується на оздоровленні клітин, з яких складається весь людський організм. Лікар підкреслив, що основне для клітини, це – напоїти її водою, очистити від токсичних речовин, захистити від негативного впливу навколишнього середовища і лише після цього нагодувати. У ході зустрічі фітотерапевт поділився декількома рецептами природних сумішів для підвищення імунітету в холодну пору року, щоб уберегтися від простуд та грипа.
Лікар відповів на запитання читачів, які були присутні, а також провів анкетування з метою аналізування проблем зі здоров’ям.
Презентацію «Національна кухня здоров’я» провела бібліотекар Олена Мельниченко.
Завідуюча читального залу Алла Томчук зробила бібліографічний огляд періодичних видань, які отримує центральна бібліотека «Наше здоров’я в наших руках».
Корисним було повідомлення завідуючої абонементу Валентини Лукашук про воду «Чиста вода – основа здоров’я».
Виступ Ірини Касімової, яка цікаво розповіла про ароматерапію, супроводжувався слайдами. Виявляється, що за допомогою запахів можна позбавитися стресу, головного болю, безсоння, зміцнити імунітет, стимулювати роботу головного мозку та багато іншого корисного може нам надати ароматерапія.
Метою Дня інформації також було нагадати нам про те, яку користь приносять нам рослини. Вони дають на їжу, одяг, тепло, будівельний матеріал, папір, життєдайний кисень, ліки, естетичну насолоду своєю краасою. А ще рослини є фільтром, який очищає повітря від пилу, екраном, який зупиняє шум, зберігає вологу, закріплює береги річок.
Перед людиною, озброєною сучасною технікою, рослина зовсім беззахисна. Звірі, птахи, навіть риби можуть втекти в безпечніші місця. А от дерева, кущі і трави цього не можуть зробити і їм лишається тільки чекати на людську ласку. Тож, давайте пам’ятати про це та поважати, любити і оберігати чудо природи – рослини.
Blog Widget by LinkWithin

4 коментарі:

  1. Не треба далеко ходити за ліками. Природа нам підготувала їх у сусідстві. Ми забуваємо, що ліки ростуть із землі. Дякуємо за цікаву зустріч.Побільше б таких новин.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Цілком згодні з Вами. Сьогодні стільки людей зловживає пігулками, коли навколо стільки "природних рятівників".

      Видалити
  2. Олена Сергіївна20 листопада 2014 р. о 22:20

    Дякую за цікаву інформацію. Особливо мене зацікавило питання аромотерапії. Потрібно спробувати та дізнатися результат.

    ВідповістиВидалити
  3. Мені сподобалась розповідь лікаря про концепцію здоров'я пересічного українця. Та і взагалі, на годині інформації розкривалася тема здоров'я і лікар розповідав про користь лікування травами. Хотілося б частіше відвідувати такі зустрічі. Дякую.

    ВідповістиВидалити