Ads 468x60px

25 листопада 2014

Великий сміхотворець українського народу

« Сміймося разом з Остапом Вишнею», - під таким гаслом пройшла літературна гуморина в ЗОШ №1, присвячена 125-ій річниці від дня народження геніального сміхотворця. Літературно – мистецькі заходи , які проводить міська бібліотека для дорослих разом зі старшокласниками, вже стали доброю традицією. Цього разу учні мали змогу довідатися про цікаві факти з життя Остапа Вишні, дізнатися, якою нелегкою була його доля. Засуджений до розстрілу за … усмішки, пройшовши десять років сибірського заслання, Остап Вишня двічі дивом рятувався від смерті. Зберігся його знаменитий « Щоденник». Він пройшов всі кола репресивного пекла, але зумів зберегти високу людяність та свій неповторний іскрометний гумор. Остап Вишня – основоположник такого літературного жанру як усмішка. Вишневий сміх – безмежний і становить велику літературну спадщину письменника. Найвідомішими творами є «Вишневі усмішки», «Мисливські усмішки», «Украєнізуємось», «Моя автобіографія» та багато інших.
Все, що виходило з-під пера Остапа Вишні, було наповнене палким бажанням зробити свій народ національно свідомим, більш духовним і щасливим. « Я вважаю за українця не того, хто вміє добре співати « Реве та стогне» та садити гопака, і не того, в кого прізвище на « ко » , - казав письменник, - а того, хто бажає добра українському народові, хто сприяє його матеріальному і духовному розвиткові. Бо то й є справжні українці»
Учасники гуморини – учні 9-го А класу з задоволенням читали гуморески та усмішки Остапа Вишні. Найактивнішими були Грушківський Євген, Пчеловський Віктор, Ткачук Катерина, Лукошкіна Ліля та Квятківська Марина.
Сила гумору великого пересмішника – саме в його народності. В його творах сміється сам народ. Сміється над собою, - а значить, він має майбутнє!

Blog Widget by LinkWithin

0 комент.:

Дописати коментар