Ads 468x60px

23 січня 2015

Нас об'єднує любов до України

Гуртуймося разом,
За руки берімось,
Співаймо на всі голоси!
Шануймося, друзі,
У ці нелегкі часи!
                М.Мода


22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві було підписано Акт Злуки УНР та ЗУНР – доленосний для України документ, значення якого важко переоцінити. У ньому зазначалося, що віднині Україна є незалежною і соборною державою. Цей Акт є яскравим прикладом, який наглядно показав, що українці, попри всі спроби зовнішніх ворогів роз’єднати їх, завжди прагнули бути разом. На жаль об’єднання тоді не було доведене до кінця. На те було багато причин, як зовнішньополітичних, так і всередині країни. Україна у ті доленосні часи не змогла вистояти під тиском зовнішніх ворогів. Але це був великий крок вперед у споконвічному прагненні українців до об’єднання.
Цими днями ми відзначаємо 96-у річницю підписання Акту возз’єднання. Не тільки в День Соборності, а щодня ми повинні пам’ятати, що сила народу - в його єдності, і разом ми переможемо будь-якого ворога.
У бібліотеках міста пройшли заходи до Дня Соборності. Бібліотекарі ЦМБ для дорослих запросили старшокласників ЗОШ №1 на патріотичний урок «Сила нації-в її єдності».
У ході зустрічі учням розповіли про історичні події січневих днів 1919-го року, про «Живий ланцюг» - акцію 1990-го року, яка об’єднала майже три мільйони людей з різних куточків країни і яскраво продемонструвала нашу згуртованість і духовну єдність. 
Під час уроку ми говорили не тільки про героїв, які виборювали незалежність у далекому 1919 році, ми пригадали також тих, хто захищав ідеї незалежності на Майдані, згадали також і сьогоднішніх героїв - учасників АТО. Сьогодні об’єднавчі ідеї для нашої країни є актуальними, як ніколи. У XXI столітті нам знову доводиться  виборювати нашу свободу, знову ми боронимо наші землі, захищаємо нашу територіальну цілісність. Ми сподіваємось, що мир скоро прийде на нашу багатостраждальну землю і ми побудуємо міцну і суверенну державу. І здійсниться те, про що протягом багатьох століть мріяли наші предки і чого дуже прагнемо сьогодні всі ми. Адже Україна може зайняти достойне місце серед європейських держав тільки тоді, коли буде сильною, незалежною і соборною, де кожен громадянин буде почувати себе вільною людиною.
Blog Widget by LinkWithin

1 коментар: