Ads 468x60px

15 квітня 2015

Вітаємо переможців

Шевченко як явище велике й вічне – невичерпний і нескінченний. Постать Кобзаря своєю величчю та багатогранністю хвилює не одне покоління. Так сталося, що поет настільки уподібнений з Україною, що і разом з буттям рідної держави продовжується з нею, відгукуючись на нові болі та думи, стаючи до нових подій долі. Він росте й розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення. Ми на вічному шляху до Шевченка…
Адже навіть через 200 років ми не тільки пишаємося Шевченком, любимо його як поета й патріота, а й вчимося у нього любити свій край, свій народ, свою мову, свої ліси й гори, свої кручі й ріки. Волею історії і сьогодні Шевченкове Слово стоїть на сторожі обездоленого, але нескореного українського народу. Тому наше молоде покоління саме в нього має вчитися любові до України, її землі, її героїв, поваги до самих себе.В рамках вже традиційного Шевченківського тижня читальний зал ЦМБ для дорослих провів книжкову виставку-кросворд «Скарби безсмертного Тараса», яка викликала велике зацікавлення не тільки в учнів та студентів, але навіть серед людей середнього віку та пенсіонерів. Кількість учасників, які охоче розгадували кросворд, порадувала працівників бібліотеки. А підведенні підсумки результатів приємно здивували, адже правильних відповідей виявилось дуже багато. Наші читачі виявилися досить добре обізнаними з біографією та літературною та мистецькою творчістю Т.Шевченка. Особливу активність проявили учні шкіл та пенсіонери. Ми щиро дякуємо всім, хто долучився до заходу і вітаємо переможців.
Перемогу здобула учениця 9 класу гімназії №15 Мазур Ольга. Дівчина зуміла відповісти на всі питання кросворду.
Друге місце дісталося учню 9 класу ліцею №4 Захарченко Ярославу, який відстав від переможниці усього на три бали.
Переможці були нагороджені призами та солодощами.
Подібні заходи спонукають молодь до активної пізнавальної діяльності, формують інтерес до художньої спадщини Кобзаря, виховують почуття власної гідності, гордості за Україну, розвивають духовну культуру особистості,підвищують її інтелектуальний рівень.
Blog Widget by LinkWithin

0 комент.:

Дописати коментар