Ads 468x60px

29 квітня 2015

Мила моя сторона

Вона й справді мила кожному з нас – та сторона, де народився і виріс, де пізнав перші життєві радощі і невдачі, де завжди на тебе чекають, де ти знаходиш душевний спокій і віру в день прийдешній. Мабуть, кожному з нас небайдужа історія рідного краю, його славне минуле. Але дослідити, розшукати і цікаво розповісти нам цю історію можуть тільки наші краєзнавці. Справжні шанувальники бердичівської історичної спадщини – викладачі та учні шкіл міста зібралися в стінах бібліотеки щоб прийняти участь у дні інформації «Бердичів - жива пам'ять, історія і сьогодення».
Час невпинно рухається вперед. Та у нас ніколи не бракувало талановитих закоханих у свій край людей. Бердичівська регіональна краєзнавча спілка налічує 15 чоловік, кожен з яких вносить свою вагому частку у вивчення історії рідного міста.
На початку 2014 року побачила світ книга П.С.Скавронського « Мила моя сторона», присвячена 200 - річчю від дня народження Т.Г.Шевченка та 70 - річчю визволення Бердичева від німецько-фашистських загарбників. 
Автор збірки - голова правління Житомирської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, директор Музею історії Бердичева Павло Скавронський розповів присутнім про історію її підготовки та написання, відповів на численні запитання журналістів. 
Цікавою була розповідь Анжели Микитівни Цвєткової про поїздку до Санкт – Петербургу на Міжнародну краєзнавчу конференцію, присвячену 200- річчю від дня народження Т.Г.Шевченка. 
Ю.М.Лукуц коротко повідомив про свою краєзнавчу роботу над біографіями видатних бердичівлян 20 століття. 
Виступ М. Мартинюк переніс присутніх в історію архітектури Бердичева 19 століття..
Подібні зустрічі стали доброю традицією в роботі бібліотеки. Вони єднають покоління і збагачують людей духовно, закликають любити і берегти рідний край. Адже, хто не знає своєї історії, той не має майбутнього.
Blog Widget by LinkWithin

2 коментарі:

  1. Такі заходи мають велике значення для подальшого розвитку краєзнавства. «Пізнай свій край… себе, свій рід, свій нарід, свою землю – і ти побачиш свій шлях у життя…»- ці мудрі слова великого філософа Г.С. Сковороди, що пролунали понад 250 років тому є актуальними в наш час.

    ВідповістиВидалити
  2. Цікаві історії про рідний край повинен знати кожен. Дякуємо за проведений захід. Бажаємо усім успіхів та творчого натхнення.

    ВідповістиВидалити