Ads 468x60px

14 квітня 2015

Зверни своє серце до книг

В Єгипті, на плиті, висічена така думка: « Зверни своє серце до книг… немає нічого вище книг». Із самого початку свого життя ми спілкуємось із книгою. У ранньому дитинстві нас заколисували казочки, що читали батьки, пізніше ми самі розкривали для себе чарівний світ, розмірковували разом із книгою, збагачуючи свій духовний світ.
Чи маємо сьогодні потребу читати коли зручніше клацнути мишкою і вся необхідна інформація сама йде до нас?
Гірко усвідомлювати, що інтерес до книг знижується і ми, бібліотекари, як ніхто інший , розуміємо цю проблему. Але ми не можемо і не маємо права примусити дітей і юнацтво читати, ми можемо стимулювати цей процес. Для цього і проводиться щорічний тиждень книги у тісній співпраці бібліотекарів НВК№10 та бібліотек міської бібліотечної системи.Цього року бібілотека-філія№5 та центральна міська бібліотека підготували низку заходів присвячених письменникам сучасної української літератури. До таких письменників відноситься і Тарас Завітайло, що пише в стилі нового українського фентезі.
Наші пращури вірили, що світ чарів і магії знаходиться поряд з нами, він не на небі і не під землею. Він перемежовується з нашим реальним життям і ми просто перестали це відчувати. Жанр фентезі став дуже популярним на Україні, особливо коли сюжет книги пов’язаний з історією нашої землі.
Про козаків-характерників і розповідає Тарас Завітайло в своїх книгах «Зброя вогню», «Діти Праліса», «В тіні янгола смерті».
Дізналися слухачи і про Наталю Тисовську- ця письменниця, також, пише в стилі нового українського фентезі. Якщо ви повірите в домовиків, лісових духів- вам не буде страшно зазирнути у потойбіччя. Прочитайте роман «Останній шаман».
Заходи книжкового тижня не оминули події, що відбулися і відбуваються в нашій державі.
Хто ми? Що ми робимо? Як нам жити далі? Яку відповідь дати на ці запитання? Автори книг,що розповідають про події майдану та про події, що відбуваються на сході України, намагалися це зробити. Хвиля нової української літератури представлена відомими письменниками та письменниками- початківцями. Бачення ситуації, в якій опинилося суспільство, кожен автор висловлює особисто.
А для маленьких читачів було підготовлено цікаву мандрівку у світ казок Ганса Крістіана Андерсена та казок Братів Гримм.
Сьогодні з’явилося багато сучасних тем в літературі, але вічна казка, як і народна мудрість, не старіє. Саме казка, прочитана в книзі, вчить дитину мислити. Тому потрібно читати книги, щоб любити і поважати їх.
Blog Widget by LinkWithin

3 коментарі:

  1. Дякуємо, що завітали до нас. Мені дуже сподобався урок.

    ВідповістиВидалити
  2. А мені сподобалась презентація романів М. Дочинця. Хотілося б прочитати якийсь із них.

    ВідповістиВидалити
  3. Дуже цікавий урок. Взнала багато нового

    ВідповістиВидалити